FICEP ( Forumul institutelor culturale straine de la Paris) sustine, intr-o scrisoare adresata conducerii ICR de la Bucuresti, actuala echipa de la Paris.

FICEP ( Forumul institutelor culturale straine de la Paris) despre Katia Danila: “Participarea sa activa in cadrul FICEP si EUNIC a permis Institutului Cultural Roman de la Paris sa se impuna dincolo de perimetrul institutiei in sine si sa faca auzita vocea Romaniei pe scene si in institutii care fac parte integranta din viata culturala pariziana si franceza in general.”

 

In atentia domnului  Andrei Marga, Presedinte al Institutului Cultural Roman

Domnule Presedinte,

FICEP (Forum des instituts culturels étrangers à Paris – Forumul institutelor culturale straine de la Paris) care reuneste 46 de centre culturale straine in capitala franceza, isi permite sa vi se adreseze dupa ce a fost informat de destituirea iminenta din functiile lor, a doamnei Katia Danila, director al Institutului Cultural Roman de la Paris si respectiv a doamnei Simona Radulescu, director adjunct.

Numita acum doi ani in fruntea Institutului Cultural Roman de la Paris, dupa ce a avut timp de 5 ani functia de coordonator de  programe la Centrul Roman de Informare de la Bruxelles, doamna Katia Danila a facut parte din consiliul de administratie al FICEP inca de la inceputul mandatului sau.

Institutul Cultural Roman de la Paris a fost numit in fruntea clusterului parizian al EUNIC (European Union of National Institutes for Culture) in 2012 iar doamna Katia Danila a avut functia de presedinte.

Programarea initiata si realizata de catre Institutul Cultural Roman de la Paris sub conducerea sa a fost salutata de omologii sai si a avut un  rasunet important in presa franceza, culminând cu ecourile stârnite de colocviul internaţional « Cioran et le pesimisme jubilatoaire », organizat în cadrul Salonului Cartii din 2011.

Participarea sa activa in cadrul FICEP si EUNIC a permis Institutului Cultural Roman de la Paris sa se impuna dincolo de perimetrul institutiei in sine si sa faca auzita vocea Romaniei pe scene si in institutii care fac parte integranta din viata culturala pariziana si franceza in general.

Daca va mentineti decizia, programarea plurianuala stabilita de doamnele Katia Danila si Simona Radulescu va ramane neterminata si nu vor putea duce la bun sfarsit participarea Romaniei la editia din 2013 a Salonului Cartii de la Paris.

Pentru a le permite sa mearga pana la capatul mandatului care le-a fost incredintat si pentru a putea continua sa faca parte din consiliul nostru de administratie, FICEP va adreseaza rugamintea de a reconsidera aceasta decizie.

Va rugam sa primiti totodata, DomnulePresedinte, expresia consideratiei noastre respectuoase.

MembriiConsiliului de Administratie al FICEP

Dl. Joachim UMLAUF, Presedinte / Director, Goethe-Institut Paris

Dl. Mahmoud ISMAIL, Vice-presedinte / Director, Centrul Cultural Egiptean

Dna.Katrin SAADE-MEYENBERGER, Trezorier / Administrator, Centrul Cultural Elvetian

Dl. Chih-Cheng CHEN, Administrator/ Director, Centrul Cultural Taiwanez

Dna. Marina VALENSISE, Administrator / Director, Institutul Cultural Italian

Dna. Sylvie BEDARD, Administrator / Director, Centrul Cultural Canadian