Limba română, mai jos

Modernism is a developer of cultural projects and a promoter of contemporary art. It is based in Romania and is open worldwide. Modernism.ro is dedicated to contemporary art and culture focusing Romania, offering communication and production services dedicated to show, promote and support contemporary arts through online social media, both for art lovers and art professionals:

  • artists share their creative works, be them emerging or established
  • professionals present their galleries, institutions, collections, catalogues and artworks
  • public and private places present their projects and events

Beyond promoting services, creating artists, curators, gallerists, collectors’ profiles, Modernism.ro is a connector, linking virtual and real spaces.

For our services, please try here  www.modernism.ro/servicii or write to us ism@modernism.ro

You can find us here:
Video: http://www.youtube.com/user/modernismpunctro
Linkedin: http://www.linkedin.com/company/modernism.ro
Facebook: http://www.facebook.com/modernism.ro
Twitter: https://twitter.com/modernismro
Pinterest: http://pinterest.com/source/modernism.ro
Tumblr: http://modernismro.tumblr.com/

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Modernism.ro construieşte infrastructura, adică autostrăzile, viaductele şi podurile de informaţie, pentru a te bucura de creativii dependenţi direct din rezervaţiile lor naturale.

Modernism.ro îţi aduce online evenimentele expoziţionale, vernisajele şi stă de vorbă cu artiştii într-un stil relaxat.

Ne poți găsi aici:

Video: http://www.youtube.com/user/modernismpunctro
Linkedin: http://www.linkedin.com/company/modernism.ro
Facebook: http://www.facebook.com/modernism.ro
Twitter: https://twitter.com/modernismro
Pinterest: http://pinterest.com/source/modernism.ro
Tumblr: http://modernismro.tumblr.com/

Modernism.ro produce conținut sub licența Creative Commons. Instituţiile de artă, galeriile şi artiştii sunt liberi să integreze feed-urile noastre în web siteurile şi blogurile personale.

Modernism.ro nu se identifică în mod necesar și nu își asumă răspunderea pentru opiniile și viziunile exprimate în materialele de pe SITE și/sau în comentariile utilizatorilor SITE-ului. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu publica, de a șterge sau refuza orice comentariu sau material care aduce prejudicii grave de orice natură la adresa unui alt utilizator sau persoane, ori ale cărui idei sunt complet în afara conceptului general al SITE-ului, ori care contravin valorilor de bază prezentate pe SITE. De asemenea, linkurile din SITE către alte site-uri (site-uri externe) sau imaginile sau clipurile de pe alte site-uri nu sunt aprobate, verificate sau autorizate de SITE. Site-ul nu își asumă nicio responsabilitate pentru acele linkuri, imagini sau clipuri video.

Pentru a putea utiliza continutul materialelor publicate de site-ul Modernism.ro vă rugăm să menționați sursa www.modernism.ro.

(resurse folosite în realizarea acestui document fiieficient.com)

Servicii speciale
modernism-logo-color

Producție și comunicare, de la video și advertorial la Facebook cover și fotografii.

Daca esti interesat de serviciile noastre găsești mai multe în categoria www.modernism.ro/servicii sau scrie-ne la ism@modernism.ro


Ce spun alții despre noi (selecții):

(actualizare curând)


Olivia Nitiș,
Radio România Cultural, rubrica Porția de artă din cadrul emisiunii Cu minte de Duminica, realizator Andreea Ionescu, 26 martie 2011

https://www.modernism.ro/wp-content/uploads/2011/03/modernism.ro_.mp3|titles=Despre Modernism.RO]

Ion Bogdan Lefter, în dezbaterea Despre revista Arta la Cafeneaua critică, 22 februarie 2011

“Modernism.ro e un site de permanentă semnalare de ce e nou, ce se vernisează, iată vă propunem luna aceasta sau în weekendul acesta trei artiști…, ritmul postării de pe internet împinge către acest gen de semnalare.

Radu Pircă, Cotidianul, 7 octombrie 2009

“Dacă vreţi să înţelegeţi totuşi cu ce se mănâncă arta din ziua de azi, există un loc special – fireşte, pe Internet. Dacă vreţi o “panoramă a artei româneşti contemporane”, cum ar zice TVR Cultural, acesta e primul loc unde ar trebui să intraţi. Veţi afla că există o “generaţie Facebook“ în pictură, cum poate deveni Dacia 1300 artă, de ce există o piaţă neagră a artei la noi sau ce înseamnă “ţeapa cu cartof” din Piaţa Revoluţiei.”

Oana Tănase, B24 Fun , 28 august, 2009

“Modernism.ro este un „tabloid de arta și stil“ lansat în martie 2009 și întreținut mai cu seamă de Cosmin Năsui, comentator de artă și artist vizual. Dintre cele opt categorii constant hrănite de echipa „modernismului“, video-ism-ul are calitatea de a activa și lămuri personaje (artiști, galeriști) și situații (vernisaje, de exemplu).”

Metropotam, 9 mai, 2009

“Modernism.ro se preocupă de viața artistică, de realizările artiștilor români și de promovarea acestora, autonumindu-se tabloid de arta si stil. Întemeietorii site-ului sunt Cosmin Năsui, critic de artă și artist vizual, Cristi Farcaș, de asemenea artist vizual preocupat de noile media video si online, Lucian Muntean , fotograf de presă și Ciprian Voicu, artist vizual și webmaster. Cei patru au pus la cale un proiect menit să încurajeze această mișcare culturală prin interviuri cu diferiți artiști din lumea artelor vizuale și reportaje care ofera insight-uri dintr-o zonă exclusivistă, prea puțin cunoscută publicului român.”

despre_modernism

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


cosmin_mic1Cosmin Nasui publică texte despre artă contemporană în Observator Cultural, România Libera dar şi in publicaţii precum: Segno (It), Photo Magazin, Bazis, Prezent, 1 mp de artă contemporană, Helvetica. A contribuit la editarea cataloagelor artiştilor romåni expuşi şi promovaţi de Slag Gallery (New York), Galeria Mie Lefever (Belgia) si Galeria Carini&Donatini (Italia). Actualmente este implicat într-un studiu privind “Erotismul în arta românească modernă şi contemporană”.

Cosmin Nasui is a curator, artist representative and art investment consultant, expert and assessor in contemporary art. He is the co-founder of Modernism.ro, the leading online Romanian art magazine. He develops exhibitional and research projects through Nasui Private Collection & Gallery. Currently he is involved in a project studying the role of the erotic in modern and contemporary Romanian art.


cristi_mic1-150x150Cristi Farcas este artist vizual preocupat de noile media video şi online. Cu o bogată experienţă de operatorie TV şi film, Cristi este atras de curând de potenţialul artistic al animaţiei si al modelarii 3D. Pentru moment este inspirat de maimuţe, pe care le colecţioneaza in zoo-ul personal al blogul sau. Află mai multe din materialul Cristi Farcaş te face celebru în trei minute realizat de Adevărul.

Cristi Farcas is a media artist experimenting new video & online graphics. Having a rich background in TV & movie industry, Cristi is now attracted by the artistic potential of animation and 3D modeling.


lucica-150x150

Experienta lui Lucian Muntean ca fotograf de presa este una foarte bogata. Incepand din 1997 lucreaza pentru ziare precum Ziua, Ziarul de Cluj, Dilema Veche, Pro Sport, Gazeta Sporturilor si pentru agentii ca Rompres, Mediafax, Hepta. Din 2006 lucreaza pentru Adevarul.

Dincolo de profesie, fotografia ramane si pasiune sa impartasita in nenumarate expozitii personale in tara si strainatate. Colectioneaza obiecte de ceramica, gateste mancaruri unicat si deseneaza cu pensula sau cu un bambus ascutit pe hartie japoneza.

Starting with 1997, Lucian Muntean has worked for local and national newspapers like Ziua, Ziarul de Cluj, Dilema Veche, Pro Sport, Gazeta Sporturilor and with press agencies Rompres, Mediafax, Hepta from Bucharest. From 2006 he works for ADEVARUL national newspaper from Bucharest. His passion for photography expressed itself in many personal exhibitions, showing images from Romania and countries such as France, Italy, Hungary, Germany, Holland, Austria, Czech Republic, Spain, Greece, Tunisia and Zambia.


cipri-150x150Ciprian Voicu, pictor prin educatie, activeaza ca programator si designer web. Dupa ce a studiat pictura la Universitatea de Arta si Design de la Cluj a urmat in cadrul aceleasi universitati masterul de foto video si procesare a imaginii si apoi a continuat cu o bursa la Academia di Belle Arte e Restauro Abadir din San Martino delle Scale, Palermo.

In timp ce face placinte Iuliei si lui Teofil, copii lui, Ciprian este si reseller & ofera hosting web avand in pregatire un indraznet portal de arta. 

In a curious way Ciprian Voicu is a painter active like a programer and web designer. After studying painting at University of Art & Design Cluj, he continued with a master on  new media followed by a scholarship at Academia di Belle Arte e Restauro Abadir din San Martino delle Scale, Palermo.

While cooking pie for Iulia & Teofil, his beloved children, Ciprian is having a web reselling and hosting activity preparing a bold art web portal.


Oana Ionita este manager cultural, organizator de proiecte artistice, fundraiser și dezvoltator de initiative de educatie prin artă. Cercetează și implementează programe si rezidente artistice bilaterale și internaționale. Este implicată în crearea și difuzarea de rețele profesionale și instrumente de logistică și comunicare pentru promovarea unei selecții de artiști români contemporani în contexte favorabile cum ar fi bienale și capitale culturale europene.

Oana Ionita is a cultural manager, organiser of artistic projects, fundraiser and developer of education through art initiatives. She researches and implements bilateral and international artistic and curatorial programmes and residences. She is involved in creating professional networks and logistics & communication instruments for exhibiting and promoting certain premium Romanian artists in biennales and European cultural capitals.


Modernism.ro este afiliat la următoarele rețele profesionale internaționale