DANIEL CRACIUN / MIRCEA NECHITA la Galeria Simeza, Bucuresti  
16-31 martie 2021

Cel mai adesea expozanţii se asociază după criterii de numitor comun,apropierea ca viziune plastică, stil de exprimare,tehnici utilizate cu precădere. Aici am căutat,dimpotrivă a evidenţia deosebirile şi diferenţele.

Ideea de bază a expoziţiei este de a crea un dialog plastic interesant între lucrările expuse, diferite din toate punctele de vedere: tehnică folosită pentru a le crea, subiecte şi teme abordate cu precădere,modul de gândire, stilul de lucru… Tocmai de aceea, cel mai potrivit mod de a panota lucrările expuse, nouă ni s-a părut a fi în paralel, fiecare urmându-şi drumul şi direcţia lui. În artă, precum în viaţă…    

MIRCEA NECHITA

Aici şi acum motivele mele de inspiraţie sunt din zona vegetalului sau a neosimbolismului oniric şi critic. Expunem împreună pentru dialogul dintre noi, avand cumva discursuri paralele  ca pentru o ilustrare a diversităţii viziunilor cât şi pentru unele lucrări în tehnici mixte ce ne apropie în amintitul demers.

Am dorit să expun împreună cu amicul şi colegul Mircea Nechita – un grafician cu mari calităţi plastice –  pentru dialogul vizual dintre demersurile noastre şi astfel punându-se în evidenţă în paralel un discurs plastic diferit, viu dar totuşi complementar. Am găsit deasemenea pe simeze şi o formulă inedită de panotare, ca in oglindă.

DANIEL CRĂCIUN