În 14 mai apărea în România liberă reportajul Gabrielei Lupu intitulat Muzică şi dans pentru toţi Miticii de pe Lipscani, din care cităm:  „…de la mesele unei terase de pe Lipscani s-au ridicat dansatorii (de fapt dans-actorii, cum le spune maestrul lor vrăjitor) care, ocupând strada, au început să interpreteze în avanpremieră absolută un fragment din viitorul lor spectacol „D’ale noastre”, montat de Gici Căciuleanu la Teatrul Naţional din Bucureşti pornind de la textele lui Caragiale”.

Sosit la Bucureşti la începutul acestei luni, cunoscutul dansator şi coregraf GIGI CĂCIULEANU repetă  intens cu tinerii săi dans-actori, membri ai „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”  creaţia coregrafică intitulată  D’ALE NOASTRE,  construită pe tipologii de inspiraţie caragialiană. Scenografia este semnată de CORINA GRĂMOŞTEANU şi muzica de DJ VASILE (muzică „asezonată cu Beethoven, Mozart, Verdi şi altele”, inserturi „menite să universalizeze comportamentul personajelor” – cum precizează însuşi  autorul şi regizorul Gigi Căciuleanu în articolul citat mai sus).

Spectacolul, realizat în parteneriat de Teatrul Naţional  „I.L.Caragiale” (sub auspiciile Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava”) şi de Fundaţia „Art Production”, cu sprijinul JTI şi al Bibliotecii Naţionale – urmează să aibă premiera în data de 15 iunie  2012 la Sala Mare a TNB.

Intenţionez să-l scot pe Caragiale din specificul local pentru ca spectacolul să poată fi înţeles şi de un chilian şi de un francez, de oricine –  explică demersul său artistic Gigi Căciuleanu. Personajele le-am gândit mai degrabă pe tipologii ca «Frumosul urbei», «Frumoasa urbei», grupul din «D’ale carnavalului» l-am numit «Cvintet de mahala». Nu am vrut să fac din Caragiale ceea ce ar face orice regizor de teatru şi nici ceea ce ar face orice coregraf. Pentru că eu fac teatru coregrafic, iar oamenii cu care lucrez se numesc dans-actori. (…) Eu am luat actori care, intrând într-o spirală ascendentă, redevin dansatori, având preocuparea funcţionării mecanismelor corporale la fel de mare ca pe cea a funcţionării mecanismelor teatrale.”

Creaţia coregrafică a lui Gigi Căciuleanu după I.L.Caragiale  este una din primele producţii de excepţie prin care Teatrul Naţional celebrează Anul Caragiale 2012, sub semnăturile unor artişti prestigioşi ai scenei.

Vor urma, până la sfârşitul anului, spectacolele semnate de Alexandru Dabija, Silviu Purcărete, Horaţiu Mălăele şi Radu Afrim.