Fabrica de Pensule va gazdui la finalul acestei saptamani ultimele trei spectacole programate in cadrul proiectului « Scurt-Circuit performativ » – proiect cu care Centrul National al Dansului Bucuresti a deschis dialogul cu noua structura Colectiv A* in spatiul de arta contemporana Fabrica de Pensule din Cluj.

Coregrafa Andreea Novac semneaza directia artistica a spectacolului „Dance a playful body” – o piesa despre care Gina Serbanescu scria in Teatrul Azi – <”Dance a playful body” este un spectacol curajos prin modalitatea de expunere, …. cei doi artisti nu si-au propus sa socheze prin forma spectacolului, ci si-au dorit sa aduca la lumina expresia artistica a unei comunicari autentice.” >

Coregraful turc Caglar Yigitogullari va atrage negresit atentia cu cele doua piese pe care a ales sa le prezinte: „Luvstory » si « Diss » vor strani nelinistea in Cluj, pe 21 si 22 mai !

*Colectiv A este un nou ONG cultural creat din aripa Cluj a Asociatiei Artlink.

Colectiv A va continua proiectele deja incepute la Cluj, cum ar fi festivalul international de artele spectacolului si imagine video  « Temps d’images » si isi propune sa participe la dezvoltarea scenei culturale locale prin workshop-uri de dans contemporan, colaborari interdisciplinare, rezidente artistice etc.

La Fabrica de Pensule programul este urmatorul:

21 mai

20:00

Dance a playful body*

O piesa de  Andreea Novac

Cu Istvan Tegras

*spectacolul contine nuditate

21:00

Luv

Autor: Caglar Yigitogullari

22 mai

20:00

Diss

Autor: Caglar Yigitogullari

########

Fabrica de Pensule, aceasta initiativa singulara in spatiul romanesc, este un spatiu de creatie si difuzare a artei contemporane sub forma unui centru cultural independent, care concentreaza 29 de spatii de arta contemporana, ateliere de artisti, galerii si organizatii culturale active in domeniile artelor vizuale, dansului contemporan si teatrului.

######

Asociația Colectiv A

Fabrica de Pensule

Henri Barbusse 59-61, Sala Studio, etaj I


Prețuri: 10 RON (un spectacol), 15 RON (2 spectacole),20 RON (3 spectacole).

Rezervari: [email protected] (doar rezervarile confirmate sunt valabile).

Biletele se pot procura și in seara spectacolului, la locație.

Persoanele cu rezervari sunt rugate sa fie prezente cu 15 minute inainte de spectacol.