Subscribe la canalul nostru: https://www.youtube.com/channel/UC_-5S0O8VQ_7Kc9YcbFYvqg?
Facebook: https://www.facebook.com/modernism.ro
Twitter: https://twitter.com/modernismro

Află mai multe despre Expoziția „Înaintemergătorii” de la Muzeul de Arta Modernă și Contemporană Pavel Șușară aici: https://www.modernism.ro/2020/10/07/expozitia-inaintemergatorii-muzeul-de-arta-moderna-si-contemporana-pavel-susara/

Proiectul „Microistorii de artă” produs de Modernism.ro propune crearea de documentare în format media prin care se investighează, sub forma interviului luat unor istorici de artă și personalități, domeniile artelor vizuale contemporane. Istoricii de artă selectați curatorial pentru acest proiect editorial aparțin mai multor domenii ale artelor vizuale, fie pictură, sculptură, grafică dar și arte decorative și noile media. Aceștia și-au dovedit meritele atât prin creații originale și manifestări teoretice de referință dar și prin contribuțiile aduse diferitelor ramuri ale culturii contemporane.

Documentarele propuse în proiectul editorial „Microistorii de artă” prezintă artiști, mișcări artistice, fenomene estetice caracteristice artei din România. Unul dintre beneficiile acestor materiale documentare este că reușește să realizeze mărturii vizual documentare, care pot deveni astfel surse principale pentru viitoare cercetări istoriografice.

De asemenea, aceste documentare facilitează accesul la istoria artelor românești prin prezentările dinamice și originale ale invitaților propuși în contextul dificil în care studiile, cercetările și lucrările de istoria artelor se confruntă fie cu terminologie și limbaje tehnice specifice, fie cu publicări în formate editoriale greu de procurat și dificil de accesat de către publicul larg.

///

Modernism.ro este o revistă online de promovare a culturii contemporane românești, lansată în 2009 care susține, promovează și expune artiști români contemporani, creativi români, evenimente culturale de anvergură, proiecte bilaterale și internaționale din toate domeniile culturii contemporane, cu accent pe artele vizuale. 

Modernism.ro are o componentă cantitativă consistentă – indexarea în cei 11 ani de existență a peste 1.200 de artiști contemporani din cei peste 5.000 prezentați în cadrul articolelor sale. Are peste 21.870 de articole publicate și peste 112.545 de materiale media foto și audio. Arhiva video depășește 560 de materiale video, producție originală, cu și despre artiști, în cadrul a peste 20 proiecte editoriale online.

Modernism.ro, prin proiectul editorial „Microistorii de artă”, este o publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii, în perioada 8 octombrie-5 decembrie 2020.