Interviuri documentare în domeniile romanului grafic, benzii desenate, animației, caricaturii, ilustrației de carte, graficii de afiș și revistă

Modernism.ro este o revistă online de promovare a culturii contemporane românești, lansată în 2009 care susține, promovează și expune artiști români contemporani, creativi români, evenimente culturale de anvergură, proiecte bilaterale și internaționale din toate domeniile culturii contemporane, cu accent pe artele vizuale.

Revista are o componentă cantitativă consistentă  – indexarea în cei 9 ani de existență a peste 1.200 de artiști contemporani din cei peste 5.000 prezentați în cadrul articolelor sale. Are peste 18.600 de articole publicate și peste 98.000 de materiale media foto și audio. Arhiva video depășește 200 de filme cu și despre artiști.

Proiectul editorial „Documentarele artelor grafice românești” propune crearea de documentare în format media, prin care se investighează, sub forma interviului luat unor artiști și personalități, domeniile romanului grafic, benzii desenate, animației, caricaturii, ilustrației de carte, graficii de afiș și revistă.

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în urma unui apel public de selecţie a revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori din România, membre ale Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori, pentru anul 2018