Artiștii Ioana CondurateanuCorcodel Mircea și Mugur Popa prezintă o serie de acuarele în cadrul expoziției Bliss, care se desfășură în în perioada 20 noiembrie – 3 decembrie 2018, la Cercul Militar Național din București, în Sala Foaier!
Vernisajul a avut loc pe 20 noiembrie 2018, ora 18.00.

 

text Bogdan Condurățeanu

“Vă mulţumesc tuturor celor prezenţi pentru interesul şi căldura cu care susţineţi proiectul nostru de suflet, expoziţia de acuarelă cu apă curată, Bliss.

Suntem onoraţi să fim găzduiţi în sala Foaier a Cercului Militar Naţional şi suntem încântaţi să vă avem drept oaspeţi la vernisaj. Pentru toţi cei prezenţi avem pregătite nişte mici surprize care să vă păstreze o frumoasă amintire a acestui eveniment.

Este pentru prima oară când expunem câteva dintre cele mai semnificative lucrări ale noastre în această formulă. În anul Centenarului României vă vom transporta inimile din adâncurile pline de mister şi aventură ale Mării Negre, prin melancolia Dobrogei, în locurile blânde ale Câmpiei Române unde s-au scoborât lăstarii florilor antediluviene purtate de Arca lui Noe şi vom urca prin luncile romantice, văile cu lumină şi dealurile înmiresmate către poarta Transilvaniei păzită de vechiul castel Torzburg. Vă veţi bucura de miresmele gutuilor încălzite de vraja focului de Crăciun, de aroma merelor proaspete, de nostalgiile tinereţii, de căldura dragostei, de elixirurile portal către alte lumi.

Ochii Dumneavoastră se vor odihni în muzica tablourilor, mintea se va bucura de tehnica desăvârşită a doi corifei ai genului, de inspiraţia penelului, de paleta largă de sentimente care izvorăsc din bucuria actului de creaţie. Frumosul întrupat ca răsplată a frumosului interior, distilat într-o viaţă trăită la întreg potenţialul său, euforia de a fi aici, parte a întregului, în consonanţă şi rezonanţă cu vibraţiile Universului. Aceasta este Bliss, expoziţia care deschide uşile către comorile interioare ale fiecăruia dintre noi.

Vă mulţumim încă o dată pentru prezenţă şi vă invităm să participaţi alături de noi la degustarea din ochi a materializării preaplinului de trăire interioară al celor trei artişti expozanţi, gazdele Dumneavoastră până în data de 3 decembrie 2018: Ioana Condurăţeanu Mircea Corcodel Mugur Popa”

foto Lucian Muntean

 

*

Ioana Condurățeanu

*

Mircea Corcodel

*

Mugur Popa