Începând de luni, 25 mai, ora 12.00, Elite Art Gallery se va redeschide publicului cu expoziția de grup cu titlul „Reacții [in]comodeˮ. Evenimentul expozițional reunește lucrările artiștilor Anca Constantinescu, Teodora Gavrilă și Theodor Grigoraș.

Galeria va respecta toate prevederile care se impun în starea de alertă conform ordinului cu numărul 2.855/830/2020. Evenimentul nu va fi însoțit de o deschidere oficială convențională, aspect care va fi compensat cu apariții online.

Reacții [in]comode la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2,   parter, București

 
Elite Art Gallery se aliniază instituțiilor muzeale și revine la calendarul expozițional cu un eveniment menit să ne scoată din rutină și să stimuleze sectorul artistic! Te invităm în perioada 25 mai-23 iunie 2020 să vizionezi expoziția de grup cu titlul „Reacții [in]comodeˮ. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Traci-Neagoe și reunește lucrările artiștilor Anca Constantinescu, Teodora Gavrilă și Theodor Grigoraș. Expoziția va fi deschisă publicului începând de luni, 25 mai, ora 12.00, cu respectarea tuturor prevederilor care se impun în starea de alertă conform ordinului cu numărul 2.855/830/2020. Evenimentul nu va fi însoțit de o deschidere oficială convențională, aspect care va fi compensat cu apariții online.
Animată de un spirit viu și de prospețimea începuturilor optimiste și pozitive, expoziția își propune să redefinească rolul artei în momente de criză.
 
„Impulsul care stimulează actul artistic implică introspecție, cercetare și liniște. Astfel, toate resursele de expresie, afirmare sau supraviețuire își trag rădăcinile din interior. Oglinzile care traduc realitatea în arii tematice de abordare plastică reprezintă instrumente de sinteză care fructifică prezentul cu toate neajunsurile, defectele și avantajele. Când haosul mișcă limitele normalității, demersurile culturale sunt văduvite de resurse materiale însă nu sunt lipsite de libertatea de exprimare. Arta nu are nevoie de birouri și nici de proceduri, nu urmează mersul unor trenduri și nici nu depinde de reacții externe motiv pentru care incertitudinile sociale nu impun schimbări majore în atmosfera prolifică a atelierului. În ciuda oricăror provocări, crizele suscită inspirația și stârnesc transformări surprinzătoare. Printr-o împletire remarcabilă dintre abstract și figurativ, lucrările expuse transmit reacții asumate pe fondul unor evenimente ce jonglează comod cu tratative incomode”. Ana Traci-Neagoe, Curator
 
Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 25 mai-23 iunie 2020, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.
 
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.