luni, 25 aprilie 2020, ora 18.00

Artist Talk: Molnár Krisztina

Molnár Krisztina este artist plastic. S-a născut la Târgu Mureș în 1976. A absolvit Liceul de Arte din Târgu Mureș în anul 1994, continuându-și studiile la Colegiul de Presă Ady Endre din Oradea. În perioada anilor 1998 și 2003 a studiat pictura la Universitatea de Artă din Timișoara. A lucrat mai mulți ani la postul de radio din Timișoara, fiind în același timp și manager cultural, bibliotecar la Centrul Cultural German din același oraș. Din 2009 publică permanent ilustrații în revistele pentru copii Napsugár și Szivárvány. În 2017 editura clujeană Koinónia i-a publicat o carte de povești cu imagini, intitulată A házicsoki színe (Culoarea ciocolatei de casă). A particpiat la expoziții de artă de grup și individuale la Târgu Mureș, Timișoara, Arad, Cluj, București, Budapesta, Miercurea-Ciuc și Szeged. Din anul 2015 este redactor al emisiunii în limba germană a postului TVR Târgu Mureș și se ocupă de tinere talente la Fundația Talentum.
 
Molnár Krisztina a participat cu lucrările ei la mai multe expoziții organizate la Institut, printre care expoziția de grup Noe, tu ce ai salva?, alături de Bantta Annamária și Molnár D. Dénes, precum și cele două ediții, din 2018 și 2019, ale expoziției de grup Confluențe. În aprilie 2014 a fost curatoarea expoziției retrospective Molnár Dénes (DÉMOL) de la Institutul Balassi și Muzeul Național al Literaturii Române.
 
Molnár Krisztina ne va vorbi despre expoziția intitulată Vineri 13, pe care o pregătea în momentul instaurării restricțiilor din cauza pandemiei.