Marţi 2 aprilie 2019, Crama Oprișor a lansat o nouă literă din colecția ISPITA by Liviu Grigorică.

Cea de-a treia literă din colecția ISPITA by Liviu Grigorică, “S” de la SAVOARE, este un vin rubiniu intens, cu arome puternice de cireșe negre completate subtil de nuanțe de piper, cuișoare sau afine de pădure. Eleganța corpului și taninurile fine, bine coapte, sunt perfect echilibrate de aciditatea moderată și alcoolul bine integrat în structura vinului. Intensitatea aromatică, intregită în mod magistral de gustul complex, lung și catifelat contribuie la valoarea unica a acestei editii. Savoarea dezvăluie o literă șic pentru orice iubitor de frumos ce vrea să întâlnească atât eleganță cât și complexitate în vin.

ISPITA, By Liviu Grigorică este o colecție, un Codex ezoteric de artă și vin format din 6 parți / vinuri distincte. Simbolurile (literele) din denumirea ISPITA sunt elemente magice în sine, definind aspecte ale creației, aflată la cumpăna dintre partea luminoasă și tenebroasă a acesteia. Fiecare vin din colecția ISPITA are o personalitate proprie. Creatorul vinului, Liviu Grigorică, imaginează vinul după litera, simbolistica și noțiunea pe care aceasta o destăinuie.

Primele doua litere ce au fost prezentate, până acum, sunt litera I (Iluminarea) și litera P (Puterea).

Desenele ce apar pe etichetă și pe cutie sunt ale artistului Ciprian Paleologu, cel ce a creat conceptul și designul colecției.

Litera S din ISPITA by Liviu Grigorică conține un număr de 5555 de sticle și este un cupaj roșu.