Cea de-a patra ediție a Photo Romania Festival își deschide porțile pe 16 mai 2014, cu o serie de evenimente pregătite pentru toți iubitorii de fotografie. Festivalul se desfășoară în perioada 16-25 mai în 35 de locuri din Cluj și include expoziții, ateliere, dezbateri și competiții foto.

Recomandările zilei – vineri, 16 mai 2014:

16:00 – Vernisaj: Ștefan Socaciu: Manifest pentru Cluj – Studio Ciorchin, str. Constanța nr. 30

Arhitectura valoroasă a clădirilor vechi de secole din Cluj-Napoca este greu de observat din cauza inesteticelor cabluri electrice care împânzesc orașul.

17:00 – Vernisaj: Joshua Hoffine (SUA): Childhood Fears/Fricile copilăriei – Hotel Continental, str. Napoca 1

Fotograf american pasionat de fotografia horror, Joshua Hoffine a realizat o expoziție pornind de la psihologia fricii și percepția copiilor asupra fricii și a încercat să prezinte imaginile din gramatica vizuală a copiilor. Expoziția este deschisă în perioada 16-25 mai, iar accesul este gratuit.

18:00 – Vernisaj: Ziua Timpului – „800 de ceasuri” din colecția particulară a familiei Gașpar și „Liquid Art” – Markus Reugels (Germania) – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, str. C. Daicoviciu nr. 2

O expoziție cu peste 800 de ceasuri distincte, perfect funcționale, produse în 14 țări de pe trei continente – exponatele fac parte din colecția de ceasuri deținute de familia clujeană Gașpar și va fi vernisată în 16 mai, de la ora 18.00, în prezența unor invitați speciali, specialiști în domenii diverse, care vor povesti cum este perceput timpul prin prisma profesiilor lor. În același timp, o perspectivă… fotografică asupra trecerii timpului va fi oferită de ”Liquid Art” („Artă lichidă”), expoziția germanului Markus Reugels, care a folosit fotografierea de mare viteză pentru a „îngheța” milisecunde și a prezenta ipostaze unice ale apei. Ambele expoziții sunt deschise între 16 și 25 mai, iar accesul se realizează contracost, prețul unui bilet fiind de 3 lei (preț întreg), respectiv 1,60 lei pentru pensionari și 0,80 de lei pentru elevi și studenți.

19:00 – Gala de deschidere și concert Aylin & The Lucky Charms – Casino, Parcul Central

Acces gratuit.

Afis PhR Raise your Camera Cat Final

Despre Photo Romania Festival. Creat în 2010, Photo Romania Festival a adus fotografia în prim-planul vieţii culturale româneşti, reuşind în doar patru ani  să înscrie Clujul într-o reţea mondială de festivaluri de fotografie de înaltă ţinută și să creeze primul muzeu al fotografiei din țară, în urma unei strânse colaborări cu Primăria Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Ediţia de anul trecut a Photo Romania Festival a însemnat 40 de expoziţii, 5 premiere naţionale, 1.500 de fotografii printate, 500 de fotografi din 15 ţări și 70.000 de participanţi. Festivalul este organizat de Asociația Photo Romania și produs de Fapte, agenţie care mai are în portofoliu Târgul de Cariere şi festivalul Jazz în the Park. Partener de comunicare al Photo Romania Festival este Vitrina Advertising. Mai multe informaţii:photoromaniafestival.ro  şi  facebook.com/PhotoRomaniaFestival.