Simpozionul de artă contemporana artFORest ,,NO LIMIT’’ V, 2018, editia a-XXX-a de la Singeorz-Bai s-a constituit ca un eveniment de tip anual.

În acest sens, ideea simpozionului de la Singeorz-Băi, porneşte de la principiul unităţii prin diversitate, sau cu alte cuvinte multitudinea stilistică a artiştilor invitaţi interferează pozitiv cu cadrul natural ideal, transformând-ul într-un spaţiu de creaţie comun.

Un prim argument al acestui proiect finanţat de către Consiliul județean Bistrița-Nasăud prin Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și in organizarea Muzeului de Artă Comparată Singeorz-Băi, se constituie în posibila întâlnire dintre artişti, a schimbului de idei şi tehnici – caracteristici esenţiale ale unui simpozion de artă, al doi-lea argument îl constituie organizarea unei expoziţii de grup, găzduite de Secţia de Artă a Complexului Muzeal Bistrita-Năsăud, Muzeul de Artă Comparată Singeorz-Băi, Bucuresti, Bacău,Piatra-Neamt, eveniment urmat de editarea şi tipărirea unui catalog al simpozionului.
Acest eveniment nu se înscrie în categoria acţiunilor ce se derulează în virtutea unei tematici impuse, artiştii invitați sunt liberi sa aleagă orice subiect doresc, cum ar fi unul de genul celui pe care deja l-au inclus în cadrul demersului artistic personal.

Participanții la simpozionul de artă contemporana artFORest– Singeorz-Băi, 2018 sunt : Eugen Alupopanu, Andrei Ciubotaru, Ștefan Radu Crețu, Maxim Dumitraș, Alexandru Gavrilaș, Cosmin Paulescu, Cristi Sida și Florin Șutu.

MAXONIA și-a câștigat în ultimii ani identitatea unui LOC al fuziunii cu natura, al afirmării identității omului contemporan într-o relație firească cu situl geografic al mitului paradisiac. Artiștii implicați în proiectele artFORest au amprentat cu discreția smereniei topografia numită Dosul Gârciului, ca pe un spațiu al ospitalității naturii. Situl geografic de intervenție plastică se conturează permanent între spațialitatea inițială și spațialitatea devenirii, iar grafica pământului și scrierea spirituală se topesc în liniștea împăcată a ambianței autentice.

Perioada de desfasurare a proiectului este din 5 august-20 august 2018,in locul denumit Maxonia, Dosul Garciului, Sîngeorz-Băi, Romania.

 

Imagini de la edițiile anterioare, arhiva foto Maxim Dumitraș