Rezidența de artă “În câmp electric” V

Fundația “Domeniul Otetelișanu”, în parteneriat cu DanaArtGallery și Artoteca anunță cea de-a cincea ediție a proiectului “În câmp electric”, program derulat în cadrul seriei de rezidențe dedicate mediului artistic și industriilor creative, inițiată și găzduită de Conacul Otetelișanu. Evenimentul se va desfășura în perioada 5 – 11 august, la Conacul Otetelișanu din Benești, un sat aflat la 40 de kilometri de Craiova.

În casa Otetelișenilor de la Benești s-a născut Petrache Poenaru, membru titular al Academiei Române, fondatorul colegiilor naționale din București și Craiova. Probabil că cei mai mulți îl cunosc, însă, mai degrabă drept inventatorul tocului cu rezervor, brevetat la Paris și Viena în 1827. Păstrând tradiția boierilor Otetelișeni, vizionari, deschizători de drumuri și filantropi, Fundația “Domeniul Otetelișanu” a găzduit în ultimii ani zeci de rezidențe dedicate lumii creative, reunind unii dintre cei mai importanți artiști români și europeni.

Artiștii invitați anul acesta sunt: Cătălin Burtea, Cornelia Popa, Ionuț Zevideanu, Mihai Florea, Mircea Muntenescu și Loredana Bardaș

Curator : Daniela Zbarcea

Invitați : Petra Simone Acker și TrickSodus Da Muv

Cea de-a cincea ediție a acestui program este dedicată picturii, fotografiei și sculpturii. În câmp electric V își propune să fie o platformă de interacțiune între artiști vizuali, dar și între artiștii vizuali și alți artiști din domenii conexe ca muzică, teatru, dans sau film.

In aceasta ediție sunt invitați doi artiști din domeniul muzicii – Petra Simone Acker și TrickSodus Da Muv.

Petra Simone Acker  este o artistă originară din  Brașov, Romania. Experiența sa complexă în domeniul muzical pornește de la participarea la numeroase festivaluri și concerte în Romania, Germania, Austria, Ungaria și Anglia.

Stilul Petrei Acker se definește prin vocea profundă, spontaneitatea și experiența dobândită în urma uneui traseu lung prin mai multe genuri de muzică – de la piese de muzica clasică de soprană până la gospel, garage rock, funk, jazz, soul, R&B, electro și folk&blues.

TrickSodus Da Muv și-a început călătoria muzicală în 2014 prin jungla urbană bucureșteană. Membru colaborator al Bucharest Jamming Colective, el a evoluat și a reușit să aducă scenei de jam o comunitate stransă de artiști în perioada 2015-2017. “Didgeridoo-ul este instrumentul care te poate face să întelegi mai bine Legea universala a vibratiei, lege care o respect și o urmez in fiecare zi” – Tricksodus Da Muv.