Chipuri expresive, momente de tăcere, nostalgie, tristețe sau bucurie, morminte, clădiri, secvențe ritualice … toate sunt cuprinse în cele peste 85 de fotografii care urmează să fie așezate în Sinagoga Neve Shalom. Ochii urmează să descopere o lume încărcată de semnificații și trăiri.

ICR Istanbul alături de Consulatul General al României la Istanbul au propus o astfel de expoziție captivantă pentru a marca președinția românească a Alianței Internționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), un eveniment cu o importanță diplomatică deosebită.

România deține în perioada martie 2016 – martie 2017 președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului. Preluarea președinției Alianței reflectă angajamentul puternic al României față de asumarea propriului trecut, al onorării memoriei victimelor Holocaustului, combaterii manifestărilor xenofobe și antisemite.

Vernisajul expoziției de la Istabul va avea loc miercuri, 8 iunie 2016, la ora 17.30, în prezența reprezentanților corpului diplomatic și consular acreditat la Istanbul, înalți oficiali locali, public interesat de arta fotografică.

Fotografiile sunt semnate de artiști cunoscuți, iar selecția acestora a fost asigurată de Ștefan Toth – posesorul distincției “Artist al Federației Internaționale de Artă Fotografică” (AFIAP), coordonatorul Proiectului Naţional intitulat “Naţionalităţi din România”. Fotograful este  preşedinte fondator al Clubului Fotografic “Nufărul” Oradea din anul 1976, care este membru Regional al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, afiliată la UNESCO.

Ovi D. Pop este fotograf de peste 20 de ani şi se regăsește în mai multe genuri ale artei fotografice: eseu, peisaj, fotografii aeriene şi clădiri de patriomoniu. Fotografiile sale au fost răsplătite cu mai multe medalii de aur AAFR, trofee internaţionale, aur, argint şi zeci de plachete. Ovi D. Pop este directorul departamanetului patronaje al Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”, Membru Regional al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică- transmite ICR Istanbul.

Afis Evreii din Romania