http://www.fridayexit.at/index.php/2015/09/projektraum-donau-at-friday-exit/

În perioada 25 septembrie – 3 octombrie 2015 spaţiul Friday Exit din Viena http://www.fridayexit.at va găzdui expoziția proiectelor artistice independente „Grupul NOIMA“ (Timişoara/România) http://www.noima.ro și „V8 Plattform“ (Karlsruhe/Germania) http://www.viktoria8.de/. Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Projektraum Donau“, inițiat și coordonat de Dr. Swantje Volkmann, referent cultural pentru sud-estul Europei la Muzeului Central al Şvabilor Dunăreni din Ulm. Expoziția din Viena este realizată în colaborare cu grupul de artiști care fac parte din „Friday Exit“ Viena http://www.fridayexit.at/.

România va fi reprezentată la Viena de grupul NOIMA întemeiat în 2003, de pictorii Sorin Scurtulescu, Andrei Rosetti, Ciprian Bodea, Dan Gherman, Sorin Neamțu și Sorin Oncu. Grupul Noima a debutat expozițional în 2004 la Cafeneaua Literara Joys din Arad apoi în același an la Galleria 28 din Timișoara. Actualmente Grupul Noima este format din Sorin Scurtulescu, Andrei Rosetti, Ciprian Bodea, Dan Gherman, Cosmin Frunteș.

Proiectele artistice independente cunoscute în spațiul german sub numele de “Projekträume” sunt un mijloc dovedit de interconectare între artiști, de schimb de experiență și de prezentare a artelor plastice. Aceste spații-proiect sunt folosite pentru expoziții, ateliere și spectacole artistice individuale, având ca punct de pornire dorința artiștilor de a-și prezenta lucrările altor artiști. Din valorile Europei au făcut parte dintotdeauna diversitatea culturilor care o compun, precum și varietatea limbilor vorbite, iar exact această diversitate a spațiului dunărean, în special bogăția artistică a regiunii, este cea care stă la baza acestui proiect.

Organizatorii și partenerii evenimentului vă invită cu drag la vernisajul din data de 25 septembrie, care va avea loc la ora 19.00 la Friday Exit (Döblergasse 2 / EG 1070 Wien).

Organizatori: Dr. Swantje Volkmann, referent cultural pentru sud-estul Europei la Muzeului Central al Şvabilor Dunăreni din Ulm; Ministerul pentru Știință, Cercetare și Artă Baden Württemberg; Donau.Büro Ulm/Neu-Ulm.

Photo by Mona Hermann, Magdalena Fischer and Thomas Trabitsch

25.9.2015 – 03.10.2015 

Opening 25.09.2015, 7pm

Including a presentation by Friday Exit;

 

When is a glass too full?

Join the game: get a partner, get a drink, get a question, talk.

Which group would you like to be part of that doesn’t exist yet?
How many times do you hide in the bathroom during an opening?

Do you actively search for groups or does it just happen that you belong to one?

 

(Photo and trailer by Mona Hermann, Magdalena Fischer and Thomas Trabitsch)

https://vimeo.com/139405880