Expoziția ”reflexions sut l’espace impossible” reprezintă punctul culminant al unui studiu aprofundat al elementelor de estetică și exprimare plastică, derulat pe o perioadă de 7 ani, în 3 instituții de învățământ superior din 3 orașe diferite: București, Viena, Paris.

Această expoziție a fost prezentată pentru prima dată la Paris, în galeriile Școlii Naționale de Arte Plastice, cu ocazia susținerii diplomei de master, în fața unei comisii conduse de Chantal Pontbriand, director de dezvoltare și cercetare curatorială în cadrul TATE Modern din Londra.

Tematica expoziției gravitează în jurul singularității demersului artistic, un proces de analiză și reconstrucție a spațiului vizual ce se bazează pe o metodologie a ”întâlnirii”. ”Întâlnirea” poate avea semnificații multiple, de la întâlnirea unei structuri aflată într-o situație ieșită din comun, întâlnirea cu un element vizual, problematizarea uni element sau a unei relații, cum ar fi relația dintre text și imagine. În cadrul acetui sistem complex de relaționare se naște ”spațiul (im)posibil”.

Adrian Dan, născut la 29.08.1985, a absolvit Școala Națională Superioară de Arte Plastice din Paris. În Paris și-a desfășurat studiile artistice sub îndrumarea profesorului Jean-Marc Bustamante, artist francez de talie internațională. Anterior a urmat studiile Școlii Naționale de Arte Decorative din Vienna, sub îndrumarea unui alt important artist contemporan, Erwin Wurm.

Dintre colaborările și proiectele artistice notabile la care a luat parte menționăm proiectul de cercetare despre Gherasim Luca, coordonat de Didier Semin, critic de artă și curator al Muzeului de Artă Modernă al orașului Paris, o serie de seminarii cu artiști și critici de talie internațională în cadrul Kunsthalle Vienna, proiect coordonat de Gerald Matt, directorul instituției, sau seminarul organizat de Peter Doroshenko, fost director al Baltic Center for Contemporary Art și actual director al Pinchuck Art Center.

Victoria Art Center
Calea Victoriei, nr/ 12 C (lângă Biserica Zlătari)
031.102.05.12