In memoriam René Burri
Luni 20 octombrie 2014. Agenția Magnum Photos anunță cu regret încetarea din viață a fotografului elvețian René Burri, la vârsta de 81 de ani.
René Burri va rămâne în istoria fotojurnalismului și a artei o personalitate marcantă, cu o cariera fabuloasă de peste 60 de ani. Sunt memorabile fotografiile sale cu Ernesto “Che” Guevara și desigur prietenia apropiata cu Pablo Picasso.

Imi amintesc cu mare plăcere de emoția și bucuria întalnirii cu René Burri, în 22 februarie 2006, la Cluj Napoca. Împreuna cu alți colegi am avut onoarea să luăm parte la un workshop organizat la Universitatea de Arte și Design din Cluj, în parteneriat cu Centrul Cultural Francez și Centrul Cultural German. René Burri a povestit în detaliu despre celebrul interviu cu “Che” Guevara din Cuba anului 1963, dar și despre întâlnirea și colaborarea sa cu Henri Cartier-Bresson.
Sunt convins că René Burri a fost și va rămîne un excelent model pentru numeoase generații de fotografi.
foto Lucian Muntean, 22 februarie 2006, Cluj Napoca

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA