Înscrieri la concursul celui de-al V-lea Premiu Internaţional “Arte Laguna” (Veneţia, Italia)

Asociaţia Culturală MoCA (Modern Contemporary Art) şi Studio Arte Laguna di Mogliano Veneto (Treviso), în parteneriat cu Institutul Român de Cercetare Umanistică de la Veneţia şi alte instituţii şi galerii, anunţă lansarea celui de-al V-lea Premiu Internaţional „Arte Laguna” 2010.

Premiul este decernat de un juriu de specialitate în urma unui concurs cu participare internaţională, destinat artiştilor din variate domenii ale artelor vizuale contemporane şi este organizat începând cu anul 2006. Concursul, cu temă liberă, va cuprinde cinci secţiuni: Pictură, Sculptură, Fotografie, Artă video şi Performance.

Concursul prevede acordarea de premii în bani, organizarea unui important eveniment expoziţional colectiv în spaţiul „Arsenale” din Veneţia şi în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică, expoziţii în galerii de artă, rezidenţe de artă în Italia şi străinătate şi publicarea unui catalog.

La cea de-a IV-a ediţie a Premiului (2009), printre finalişti s-a numărat şi artista vizuală Silvia Trăistaru, care a beneficiat de un premiu special oferit de către organizatori.

Pentru mai multe detalii accesaţi linkul http://www.premioartelaguna.it/index.php/rumeno.html unde se află regulamentul concursului în limba română.