Indignati-va: Iubim Bucurestiul!

http://www.orasul.ro/articles/view/centrul-de-memorie-vizuala-al-bucurestiului.html

Eu consider orasul ca un membru al familiei si asa cum am fotografii cu parintii, bunicii, copii etc asa am si fotografii cu orasul Bucuresti.

Sunt Bucurestean si fotografiez Bucurestiul de 30 de ani. In toti acesti ani am surprins orasul cu bune si cu rele, cu evolutia sau involutia lui. Inainte de 1989 mi-a fost confiscat aparatul de fotografiat de cateva ori, de fiecare data pierzand filmul din aparat iar odata aparatul cu totul (din pacate in zilele noastre ne intalnim prea des cu aceeasi mentalitate “nu ai voie sa fotografiezi”). Cu toate acestea am continuat sa fotografiez orasul si sa tin la el.

De 3 ani sunt fondatorul si presedintele Asociatiei Bucurestiul meu drag. Asociatie care promoveaza cunoasterea Bucurestiului prin excursii si expozitii de fotografie. In aceasta perioada am organizat zeci de excursii si expozitii de fotografie, am scos fotografia din simeze si am adus-o in strada, in statiile de metrou, am adus fotografia in spatiul public.

In acesti ani am invatat foarte multe despre Bucuresti, despre oameni, despre faptul ca orasul, casa noastra poate fi mai bun. Orasul suntem noi.

A venit vremea sa facem un Centru de memorie vizuala a Bucurestiului. Va fi mai mult decat o baza de date cu fotografii, va fi viata orasului surprinsa in imagini. Vom pastra clipa orasului, clipa noastra pentru pentru noi, pentru urmasii nostri.

Vom incepe cu fotografii selectate din arhiva asociatiei (pe www.orasul.ro sunt postate peste 85.000 de fotografii), din arhivele personale si de la colaboratori. Fotografiile postate pe orasul.ro sunt nepretuite, sunt momente care nu vor mai fi, care arata orasul asa cum este el, cu bune si cu rele.

Centru de memorie vizuala a Bucurestiului va fi un instrument de lucru si de documentare, din el vom extrage monografii foto ale orasului si ciclul Bucurestiul fotogenic – ghid de iubit Bucurestiul.

Haideti sa spunem impreuna povestea orasului nostru, asa cum il iubim, asa cum il traim in fiecare zi, asa cum ni se schimba sub priviri! Sa o spunem pentru noi, pentru copiii nostri, pentru cei care trec grabiti prin oras sau pentru cei care vin sa-l viziteze pe indelete.

Haideti,

Andrei Bîrsan
Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag
0743.076.255