codruta-lisabona-021862Din intunericul decadent al metropolei rasare o noua faptura poetica, combinatie a senzualului feminin cu raceala unui mecanism de masina.
Intregul este o combinatie andogina de frumusete robotizata. Atit taietura cit si culoarea pun in valoare asimetria si dezechilibrul. Formele curbe sint frinte de linii ascutite. Culoarea de baza a parului este inchisa pentru a lasa loc spectacolului stralucirilor inspirate din inflexiunile nuantelor petrolului si irizatiilor metalice. Finalul amesteca zonele perfect slefuite cu cele nefinisate.
Metaforica frumusete-industriala combina cristalele Swarovski aplicate asimetric in jurul ochiului sting, cu foita de argint de pe armura bustului si latexul de marioneta cosmica ce imbraca restul corpului.
Creatia ce poarta semnatura Codruta Farcas a reprezentat Rominia intre celelate 54 de tari participante la “Trend Vision Award 2008” ce a avut loc la Lisabona pe 22-23 noiembrie. Hairstylist la salonul Blondi din Bucuresti, Codruta a facut studii la Universitatea de Arte si Design Cluj-Napoca, sectia arte textile si stagii de perfectionare la Londra la Vidal Sasoon. Codruta contribuie de citiva ani la sustnerea si lansarea celor mai interesante tendinte in hairstylingul din Rominia. Creatiile sale au fost premiate in competitiile profesioniste si apreciate de personalitati pentru imaginea carora lucreaza.

Articol aparut pe http://www.stiletto.ro/content/coafura-si-machiaj-pentru-frumusetea-industriala