Titlul: Expoziția „Horizon Free” a artistei Sabina Elena Dragomir

Curatori: Walter Bonomi, Natalie Zangari, Andreea Pocol

Organizator: Muzeul de Artă Brașov

Locul desfășurării: Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor 21

Eveniment: Vineri, 18 august 2023, ora 18.00

Vizitare muzeu: marți – duminică, 10-18

Muzeul de Artă Brașov vă invită la vernisajul expoziției „Horizon Free” a artistei Sabina Elena Dragomir! Curatoriată de Walter Bonomi, Natalie Zangari și Andreea Pocol, expoziția va putea fi vizitată în perioada 18 august – 24 septembrie 2023. Evenimentul de deschidere va avea loc vineri, 18 august 2023, începând cu ora 18.00, la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21.

„Horizon Free” este un proiect care prezintă conceptul de frontieră, de spațiu personal sau „casă”, în relație cu principiul de nomadism. În operele artistei Sabina Elena Dragomir este încapsulat un raport intim între trăirile sau amintirile proprii și ipostazele reale ale vieții cotidiene. Tocmai din acest motiv, operele sale devin pentru public oglinzi care reflectă o memorie colectivă și stereotipuri diverse care se creează inevitabil în drumul vieții.

Sabina Elena Dragomir s-a născut în 1992 la Brașov, unde a urmat Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch”. Și-a continuat studiile la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, primind titlul de Doctor în Arte Vizuale cu Magna Cum Laude. De-a lungul procesului său de formare, artista a participat la numeroase expoziții naționale și internaționale (Roma, Atena, Madrid, Lisabona, Budapesta și altele). A câștigat diferite burse și premii, printre care se remarcă „Bursa Tinere Talente” oferită de Fundația Regală Margareta a României (2015, 2016). Ulterior a devenit la rândul său mentor pentru tinerii bursieri care accesează bursele Fundației.

În prezent Sabina Elena Dragomir colaborează cu mai multe galerii de artă contemporană și instituții culturale. Amintim cele mai recente expoziții din seria „She Was Here” care s-au desfășurat în anul 2020 la București, Madrid și Lisabona, grație colaborării artistei cu Institutul Cultural Român și galerii de artă contemporană. În prezent, trăiește și își desfășoară activitatea profesională în Brescia, Italia.

Vă așteptăm cu drag!

Detalii despre eveniment:

http://www.muzeulartabv.ro/ro/activitati-muzeu/expozitii-temporare/horizonfree.html

https://www.facebook.com/events/1199909734009033/

Urmăriți activitatea Muzeului de Artă Brașov și pe platformele social media!

Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulDeArtaBrasov

Instagram: https://www.instagram.com/muzeuldearta.brasov/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/muzeul-de-arta-brasov/

Youtube: https://www.youtube.com/@muzeuldearta.brasov