Între 18 mai și 4 iunie 2023, Rotonda și foaierul Sălii Mici a TNB va găzdui expoziția SPECIAL POSTER SHOW, eveniment dedicat designului de afiș, organizat de asociația Local Design Circle.

Expoziția SPECIAL POSTER SHOW face parte din RDW Design GO! – circuitul evenimentelor conexe din cadrul Romanian Design Week 2023, cel mai mare eveniment interdisciplinar dedicat industriilor creativ-culturale din România, cu peste 30.000 de vizitatori care participă la evenimentele din programul oferit.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 18 mai 2023, la ora 18.00.

Asociația Local Design Circle, o organizație non-guvernamentală non-profit înființată în anul 2018 din dorința de a oferi o voce comună designerilor români, își propune să promoveze importanța designului grafic în viața cotidiană, să faciliteze accesul la educație și să contribuie la modelarea unui mediu vizual mai sănătos. Încă de la înființarea asociației, aceasta a organizat o serie de inițiative și proiecte cu un impact important asupra comunității de design atât pe plan local cât și internațional, fie că este vorba de inițiative de cercetare sau educaționale, proiecte care să aducă în prim plan importanța designului grafic, sau o emisiune radio lunară. Un index complet și descriere amplă a proiectelor și inițiativelor pot fi găsite pe website-ul asociației: localdesigncircle.com.

Expoziția SPECIAL POSTER SHOW va cuprinde  un set de cinci secțiuni: 1—Swiss & German Theater Posters; 2—AndNowEast Poster Festival 2021; 3—PosterJam Offbeat × Alexe Popescu; 4—PosterJam Archives Showcase; 5— Poster Installation.

În realizarea și promovarea demersului acestei expoziții, asociația Local Design Circle este susținută de către: Ambasada Elveției în România, Black Rhino Radio, Goethe-Institut București, Institutul Polonez, PosterJam, Revista Zeppelin, Romanian Design Week, The Institute, Universitatea Națională de Arte București.

Expoziția de la TNB poate fi vizitată zilnic între orele 11-19, cu excepția zilelor de luni și a sărbătorilor legale.

Accesul publicului se face pe la intrarea în sala Rotondă, pe latura dinspre Bd.Carol.