INVERTED PERSPECTIVE (V) / 

LUCIAN BROSCĂȚEAN ȘI VLAD ȚENU /

6-14 decembrie 2022

PARTE DIN NEO ART CONNECT – EDIȚIE PILOT, PRIMA REȚEA, PLATFORMĂ NAȚIONALĂ, FESTIVAL DE ARTĂ ȘI ȘTIINȚĂ.

Curator program neoart connect Andreea Sandu

Vernisaj marți, 6 decembrie, ora 19:00. Acces pe bază de invitație

INVERTED PERSPECTIVE (V) reunește două nume de anvergură ale designului contemporan, Lucian Broscățean și Vlad Țenu, un nou proiect Neo Art Connect, deschide seria evenimentelor culturale concepute de Galateca pentru aniversarea a 10 ani de artă contemporană și design. INVERTED PERSPECTIVE (V), nu este aleasă întâmplător pentru a marca evenimentul aniversar, regăsindu-se la granița dintre artă și știintă, inovație și design, elemente ce s-au regăsit încă de la început în ADN – ul galeriei.   

Vernisajul expoziției de marți, 6 decembrie, ora 19:00, fiind parte din aniversarea celor 10 ani.

Piese vestimentare din colecția seasonless “Her Omens Of Tempest And Of Calm” a lui Lucian Broscățean sunt puse în dialog cu lucrările declinate din forme și module arhitecturale, realizate de Vlad Țenu.

Expoziția propune un concept inovator, design vestimentar și instalații de artă ce au ca puncte comune tehnica de hibridizare morfologică și țesătura de referințe culturale din diferite perioade istorice.

Expoziția rămâne deschisă în perioada 7 – 14 decembrie la Galateca.

Lucian Broscățean.  Lucian Broscățean are o experiență de 20 de ani în industria modei. Direcție artistică, curatorie și costume de teatru/operă sunt extensii ale brandului personal. Din 2008 predă la UAD, Cluj-Napoca. Este conferențiar universitar și Director al Departamentului Modă-design vestimentar.

Vlad Țenu. A studiat arhitectura la Iași, Lisabona și Londra (Bartlett School of Architecture). Cercetările sale se axează pe integrarea știintei și tehnologiei în procesul de proiectare, ce implică metode de generare de calcul, tehnici digitale de fabricație și design interactive.

Neo Art CONNECT, prima rețea, platformă națională și festival de artă și știință, ediție pilot, a debutat de NAG cu o serie de evenimente expoziționale și cu apelul de proiecte ce oferă șansa tinerei generații să beneficieze de una dintre cele cinci burse și programe de mentorat, propune o serie de evenimente expoziționale și parteneriate naționale, detalii despre program se regăsesc pe www.neoartconnect.ro

Event on facebook: https://www.facebook.com/events/1592224617903396

Susținut de BRD

Partener strategic Fundația9

Parteneri media: Radio România CulturalMetropola TVmodernism.roAgenția C’ArtePropagartafeeder.roAici a Stat

Parteneri: AQUA CarpaticaDomeniile SâmbureștiNespresso