În perioada 3 iulie – 30 august 2021, în Galeria Foișor, artistul Daniel Tufiș expune instalația multi-media RAIN, augmentând și transformând spațiul printr-un  discurs expozițional multi-senzorial.

RAIN redă prin diverse elemente vizuale (pictură și light art) și elemente de sound design, „montate serial”, atmosfera unui spațiu claustral în care se derulează o altfel de lume, o realitate reconfigurată. Focusul acestui exercițiu de expunere este con|centrat pentru scoate în evidență un experiment vizual capabil să prezinte aspecte dintr-un proces de schimbare a modului în care privitorul interacționează cu pictura. Un experiment care implică trei factori capabili să reformateze acesta  „reacție” : pictura (expoziția include 9 pânze de mari dimensiuni), lumina (includerea unei rețele cu lumină care comportă fluctuații, întocmai pentru a schimba caracteristicile masei picturale) și efecte sonore ( care generează, descriu un tempo, de fapt ritmul în care spațiul ar trebui parcurs).

RAIN nu este despre un demers de tip mimesis al naturii, ci mai degrabă, despre o stare complexă,  sinestezică, în care privitorul este expus simultan unor factori artistici care îl forțează să iasă  din paradigma uzuală, de a privi un demers artistic multimedia,  decalat, segmentat pe categorii de simțuri, pe etape; intenția fiind aceea de a  prezenta un demers care catalizează reacția privirii de la  a vedea/ a decoda  – la imersie.

Curator: Ana Negoiță

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 3 iulie la ora 15:00