Irina Neacsu 1,61 / Unuvirgulășaișunu

EXPOZIŢIE DE PICTURĂ:

ARTĂ BOTANICĂ BY IRINA NEACŞU

Irina Neacşu, designer și artist botanic, membru al “American Society of Botanical Artists”, anunță lansarea unei noi expoziții personale de pictură, găzduită de Art Yourself Gallery din Bucureşti, în perioada 1 iulie – 10 septembrie 2021.

Intitulată 1,61: Unuvirgulășaișunu, expoziția reuneşte o serie de lucrări în ulei si acuarelă, gândite ca o colecție de investigări ale armoniei în spațiul urban, construit de om și de natură.

1:1,618 este proporția de aur, lege a armoniei universale generatoare de descoperiri estetice tangenete misticismului, îngăduitoare cu necunoșterea umană, și atașată adevărului imperturbabil al naturii. Unuvirgulășaișunu este căutarea armoniei individuale, cu exerciții de amintire, de acceptare și de renunțare. În căutarea armoniei se deschid și închid uși, se caută mulțumirea, înțelegerea, iertarea.

Irina Neacşu: “Vorbim mult, în ultima vreme, despre pandemie, și efectele ei emoționale, despre felul în care am acceptat sau nu schimbarea, despre izolare, despre plictiseală și despre frică. Adevărul este că pentru noi, generație a păcii, acest exercițiu este o minusculă încercare, departe de dramele războaielor, foametei și dezastrelor naturale. Ce spun eu, prin plantele mele, sunt realități ale individului independente de subiectul pandemiei, însă cred că acum, poate mai acut, sunt resimțite ca universal. Nevoia de a găsi armonia în condiții impuse, încercările de autodefinire în spații neîncărcate de stimuli externi, durerile pierderilor și găsirilor. Găsesc în plante metaforele necesare expresiei, și le aduc în mediul urban – scenă a parcursurilor, iubirilor, opririlor și căutărilor, a amintirilor și a prezentului meu.”

Lucrările din colecția unuvirgulășaișunu sunt lucrări de artă botanică. Ele pun accentul pe realități amintite, compuse, reîntregesc spectrul emoțional al unor momente, sau perioade, prin ipostaze efemere, sau suprarealiste. Asemenea unui dor, sau a unei frici, plantele din 1,61 sunt mai mult sau mai puțin reale, mai mult sau mai puțin clare, însă există ca martor al trecutului și ca bornă a schimbării.”

Expoziția cuprinde 21 de lucrări, în ulei pe pânză, acuarelă pe hârtie şi acuarelă pe vellum şi poate fi admirată la Art Yourself Gallery din Bucureşti, din Bulevardul Dacia 51, etaj 1, în perioada

1 iulie – 10 septembrie, pe bază de programare telefonică în prealabil la numărul 0724.244.284.

Art Yourself Gallery este un spațiu destinat artei contemporane, care aduce în prim plan artişti români din generații, viziuni şi abordări diferite, care încearcă să exprime prin forme şi mesaje idei, senzații, emoții şi căutări.

Expozițiile, vernisajele şi evenimentele Art Yourself mențin vii legăturile dintre artişti şi public, conferind un plus de efervescență producției artistice, dar şi o interacțiune continuă între estetic şi ideatic.

Art Yourself Gallery – Bd. Dacia 51, etaj 1 /[email protected]  / www.artyourselfgallery.ro / 0724 244 284