Proiectul editorial „Artiști Pedagogi. Modele de educație artistică și culturală: Restituiri din arhive de artă” propune recuperarea și prezentarea unor materiale documentare din arhive publice și private care au aparținut artiștilor Alexandru Ciucurencu (1903-1977), Petre Abrudan (1907-1979), Vasile Celmare (1931-2019) și aducerea în prezent atât a moștenirii artistice a acestora cât și a contextului care implică alte personalități sau situații cu relevanță istorică contemporană.

Proiectul editorial „Artiști Pedagogi. Modele de educație artistică și culturală: Restituiri din arhive de artă” este desfășurat ca o platforma digitală interactivă, care concentrează elemente de patrimoniu recent specifice atât fenomenelor culturale artistice cât și celor de educație artistică, învățământ vocațional de nivel universitar și postuniversitar din România.

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii

https://www.postmodernism.ro/artisti-pedagogi-modele-de-educatie-artistica-si-culturala-restituiri-din-arhive-de-arta-ciucurencu-abrudan-celmare/