Axenia Rosca (1) Axenia Rosca (16) Axenia Rosca (17) Axenia Rosca (18) Axenia Rosca (19) Axenia Rosca (20) Axenia Rosca (21) Axenia Rosca (22) Axenia Rosca (23) Axenia Rosca (24) Axenia Rosca (25) Axenia Rosca (26) Axenia Rosca (27) Axenia Rosca (28) Axenia Rosca (29) Axenia Rosca (30)Le voyage fantastique / Călătoria fantastică, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca

25 iulie 2014 – 15 august 2014

Odată cu deschiderea noii legături aerieneWizz Air Cluj–Basel–Mulhouse–Freiburg și a prezenței zborurilor spre Beauvais (Paris) și Charleroi (Bruxelles), Cluj-Napoca va fi conectat cel puțin o dată pe zi la spațiul cultural și economic francofon. Pentru a sărbători această nouă legătură între Transilvania și francofonie, Institutul Francez Cluj-Napoca, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, Clubul francofon de afaceri din Cluj și Wizz Air au plăcerea de a se asocia pentru a vă prezenta instalația artistică a Axeniei Roșca, tânără artistă a Universității de Artă și Design.­
Axenia Roșca s-a nascut la Bistrița în 1992, unde a urmat Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba”. În 2014 a absolvit Universitatea de Arta și Design Cluj-Napoca, secția Arte Textile- Design Textil (coordonator Conf. Univ. Dr. Liliana Moraru). În 2013 a caștigat Premiul Juriului și Premiul Institutului Francez în competiția Expo- Maraton organizată de Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, cu proiectul „Elastique”. Datorită Institutului Francez, proiectul a fost expus și la Muzeul de Artă din Timișoara.Proiectul Le voyage fantastique / Calatoria Fantastică este a treia expoziție personală a tinerei artiste de doar 22 de ani.

Le voyage fantastique / Calatoria fantastică este o instalaţie scenografică care combină diferite medii ale artelor vizuale care includ şi parte de obiect textil.

Elementele care compun structura întregului ansamblu scenografic ambiental sunt diverse, începând de la reţeaua metalică care susţine întreaga structură compoziţională până la suprafaţa elastică a interiorului care conturează forma şi o defineşte cromatic.

Partea inovatoare în susţinerea întregului ansamblu ambiental este inspirată din construcţia macro şi microscopică a corpului umanşi se pliază pe antropometria ergonomică a acestuia.

Eclerajul propus susţine traseul labirintic prin gradienţi cromatici definind interfaţa relaţiei dintre personaje şi instalaţia propusă ca o provocare a simţurilor (visual, olfactiv, auditiv, tactil, etc.).