Expoziție MNLR în București Mall Vitan

Calea Vitan 55-59

O nouă expoziție organizată de Muzeul Național al Literaturii Române în București Mall Vitan (Calea Vitan 55-59), SHATTERED (SPULBERAT), vă prezintă lucrările artistei vizuale Oana Maria Cajal.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 – 24 octombrie 2022, zilnic, între 10.00 și 22.00.

„Proiectul SHATTERED (SPULBERAT) este fructul unei idei a artistei vizuale Oana Maria Cajal și rezultatul unei colaborări internaționale complexe. Inspirate de viziunea artistică a Oanei Cajal, mai multe poete din Ucraina, România, Statele Unite ale Americii și Canada au contribuit cu poezii, iar câțiva muzicieni au compus piese instrumentale sau vocale.

Sperăm că acest gest simbolic, această colaborare ce continuă să se extindă, să inspire publicul care va aprecia mesajul acestor artiști de solidaritate și de pledoarie pentru pace, reafirmând forța cu care cultura ne conectează și asigură supraviețuirea a tot ce avem mai uman.” – Claudia Serea, poetă romano-americană.

Expoziția SHATTERED (Picto-Impulsuri, New Media Art) a fost inaugurată la La MaMa Umbria International, în 23 iunie 2022, și a fost prezentată la Muzeul Național al Literaturii Române, în cadrul Festivalului Internațional de Poezie București, 2022. 

Oana Maria Cajal este dramaturg premiat, scenarist, artist plastic și poet. S-a născut în București, România, și a emigrat în Statele Unite, în 1980.

„Oana Cajal este o artistă care are acest dar uluitor de a transforma maxima durere în maximă frumusețe. Acesta este secretul marelui artist.” (Nora Iuga – poeta, romancieră, traducătoare)