PANOTARE II
Bartha Beatrix
Camera K’ARTE
19 NOV → 2 DEC 2021
Opening: 19 NOV 2021, 7 p.m.

Expoziția intitulată Panotarea (Faza a II-a) este continuarea expoziție din anul 2017 (Prima fază) cu același titlu, care acoperă două teme majore: una este o problemă socială – viața arborilor urbani – care l-a atins, inspirat și influențat personal pe artist și cu ajutorul căreia ea a putut să facă o paralelă între mediul nostru înconjurător și lumea noastră spirituală. Într-un cuvânt, documentarea copacilor a servit ca o ilustrare perfectă pentru a descrie starea sa sufletească și sănătatea fizică.
Cel de al doilea subiect este apropiat de industria mobilei, în care artista activează, mai exact de panourile prelucrate din lemn, din care se poate realiza mobilier sau accesorii personalizate.
Cele două teme se întâlnesc aici în tehnicile grafice tradiționale și gravurile în lemn care ar fi putut inspira sau influența si preluacrarea industrială modernă a lemnului.
„Ușile” din MDF expuse servesc ca prototip pentru lucrarea curentă a artistului și pot fi clasificate în categoria de obiect.

Bartha Beatrix (n. 1992) a absolvit Universitatea de Arte Plastice din Cluj-Napoca. Locuiește și lucrează în Târgu Mureș, iar în prezent lucrează la proiectarea și designul ușilor de mobilier din MDF.

Expozitia face parte din proiectul “Artă contemporană în Camera K’ARTE”, ed a VIII-a.
Organizator: Asociatia K’ARTE Egyesület.
Proiect co-finantat de Primăria Municipiului și Consiliul Local Tîrgu Mureș si Consiliul Judetean Mureș.

Parteneri media: Zi de zi, Propagarta, Modernism.