Situația incertă și schimbările perpetue de decizie a autorităților ne-a făcut să mutăm în online evenimentul kinema ikon din cadrul Biohazard, programat pentru duminică. Internetul a devenit, în ultima perioadă, un mediu mai stabil decât cel al spațiului fizic, din cauza măsurilor ambigue ale decidenților, astfel că vă invităm să vă alăturați acestui art talk cu focus pe activitatea de peste 50 de ani a kinema ikon și pe MAFA. 

Duminică, 18.10.2020, de la ora 18:00, împreună cu Ileana Selejan și Călin Man, discutăm pe platforma zoom despre Media Art Festival Arad, proiect al kinema ikon. Punctul central este experimentul vizual, sonor, performativ în varianta sa ludică, tehnologică, hibridă, digitală, analogă, voit redundantă. Din 2014, de la prima ediție, MAFA caută modalități de joacă, folosind spațiile disponibile pe post de pretext pentru preocupările unui grup eterogen de artiști și artiste multimedia din domeniul artei și tehnologiei. Festivalul promovează artiștii tineri, caută să motiveze producătorii locali și să faciliteze crearea unor rețele de colaborare internaționale în domeniul cultural.

kinema ikon | MAFA | Biohazard | Art talk

META Spatiu is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/86148615373?pwd=R1hpR2gydm5lcHlPYlkva29QVG1XUT09

Meeting ID: 861 4861 5373 
Passcode: 3U9cYT

*

links: festival: www.mafa.ro
cataloage: www.issuu.com/mediaartfestivalarad

Media Art Festival Arad este un proiect kinema ikon finanțat de Primăria Arad / Centrul Municipal de Cultură Arad, în colaborare cu Complexul Muzeal Arad

Evenimentul face parte din BIOHAZARD, proiect al galeriei de artă contemporană META Spațiu, finanțat de Primăria Timișoara este un prim exercițiu expozițional, parte integrantă a proiectului Anthropocene: New Species, care va avea loc anul viitor. Această primă parte structurată ca serie de intervenții artistice – expoziții capsulă, de scurtă durată, proiecții de filme, prezentări de artist și performance, funcționează ca introducere în tematica proiectului Anthropocene și anunță temele principale ale acestuia – în ceea ce privește raportarea la schimbările prin care trecem la nivel global, climateric și social dar și în ceea ce privește repoziționarea artistului, a curatorului și a instituției culturale la ceea ce înseamnă demers curatorial, artistic și expozițional. În același timp, acest prim capitol, cu titlu inspirat de perioada pe care o traversăm la toate nivelele, are o funcție de tampon, de tranziție între tema conștientizării pericolului pe care îl traversăm din punct de vedere climateric – care încă pare a pune probleme de acceptare, reacție și disponibilitate pentru schimbare  atât la nivel individual cât și global – și cel al acceptării, a proiecției de dincolo de momentul inevitabil al transformării și al evoluției.

Biohazard este organizat de META Spațiu și co-finanțat de Primăria Timișoara.