Universitatea Națională de Arte din București, departamentul Pictură, clasa lectorului universitar dr. Ion Anghel, lansează expoziția “Plan secund”, ce se va desfășura la UNAgaleria (din cadrul Combinatului Fondului Plastic, în strada Băiculești, nr. 29), respectând normele de siguranță și distanțare socială. 

Expoziția urmărește punerea în formă a taberei de creație de la Sfântu Gheorghe, județul Tulcea și rămâne deschisă vizitatorilor până în data de 26.10.2020.
Vernisajul va avea loc vineri, 16.10.2020, de la ora 18:00.

Peisajul.
Este o iluzie, o percepție sentimentală pentru creatori.
Pentru alții este doar un loc deschis în care fugim de acasă sau în care ne aerisim și lăsăm deșeuri.
În cazul de față este o amintire dureroasă a timpului, a stărilor incerte, a căutărilor estivale fără răspuns. Abia acum, când timpul de atunci s-a transformat în obiect, în faptă, putem cântări greutatea trăirilor. Dar greutatea este relativă în funcție de gravitație, iar gravitația implică atracție. Acesta este testul pe care îl exersăm acum prin efectul acțiunii de față. Ceea ce privim sunt ferestre subiective ale timpului petrecut într-un loc, timp trăit de fiecare în parte desculț, dar cărând în spate bagajul cunoștințelor adunate în anii de școală. O școală cu ferestre largi deschise către cugetare liberă și grijă de semeni.
De aceea dincolo de geam, în lumea exterioară, în planul secund se oglindește însuși fundamentul care din interior își construiește cu timiditate companionul cu care se raportează. Uneori, dincolo nu există nimic însă absența înseamnă prezență din multe puncte de vedere. Obiectul personal devine autoportret iar modul în care este compus și înțeles ne destăinuie firea noastră.
Lucrând, poate ne cunoaștem mai bine…

Participanți:
Anghel Ion
Burnete Răzvan Petre
Burdusel Robert-Alexandru
Badea Ioana
Constantin Mihaela
Clenciu Cristina
Frangu Grațiela
Iordăchescu Miruna
Jugănaru Ada
Ologeanu Mirel Emanuel
Pascu Ana-Ruxandra
Peride Adrian
Radu Diana
Stănescu Andreea
Trandafir Ioana Andreea
Vrăjitoru Alexandru  

UNAgaleria
Combinatul Fondului Plastic
Str. Băiculești nr.29, sector 1
București
[email protected] 
Tel: +40 731008127