În gura lumii l Rumeurs de sociétés
Chrystèle Nicot & Antoine Alesandrini 

Vernisaj special în cadrul Nopții Albe a Galeriilor 2020
vineri, 2 octombrie, 2020 l 18:00 – 00:00

Popa Soare 26, Bucharest
www.ancapoterasu.com

Ne bucurăm să vă invităm la primul eveniment din cadrul proiectului ARAC ART & RESIDENCY.

Expoziția „În gura lumii” a fost realizată în cele 6 săptămâni de rezidență de către duo-ul Chrystèle Nicot & Antoine Alesandrini și reflectă o viziune asupra realităților rurale și urbane, o analiză a stereotipurilor ce creează dihotomii false și așteptări idilice. Artiștii lucrează cu video, sunet, instalații de obiecte și new media, chestionând ritualuri ale societății și modul în care construim realitatea de zi cu zi în imaginarul colectiv.

Realizat alături de Asociația de Română de Artă Contemporană în parteneriat cu rezidența ARTAK350 din Islanda, ARAC ART & RESIDENCY reprezintă un proiect ce se va derula pe următorii 2 ani și își propune extinderea publicul local de artă contemporană printr-o serie de evenimente culturale și rezidențe artistice în continuarea programului început în 2015.

Ne vedem vineri la Noaptea Albă a Galeriilor 2020!

Chrystèle Nicot (1989) și Antoine Alesandrini (1985) sunt un cuplu de artiști din Paris a căror practică cross-media îmbină filmul, instalația și sculptura. Temele abordate de ei fac referință la intersecțiile dintre economia culturală și tehnologie. Proiectele viitoare ale artiștilor includ în 2021 o expoziție solo organizată de Collectif Diamètre, o colaborare cu Orange Rouge care ia forma unui atelier cu o clasă de adolescenți din Seine Saint Denis și o expoziție, o prezentare a filmului The Usual Office la Saison Video cu o discuție la ESAAT (Roubaix).

Recent, au lansat un joc online PRAAB (n.tr. Program de reabilitare prin dragoste și prietenie) care este prezentat într-o versiune beta. PRAAB face acum parte din festivalul steirischen herbst ’20 care se desfășoară online și va fi prezentat la Fundația Pernod Ricard. În 2020/2019 au participat la cea de-a 69-a ediție a Jeune Création și în 2019 la a 64-a ediție la  Salon de Montrouge. Filmele și video-urile lor au fost, de asemenea, prezentate în festivaluri de film și cinematografe precum Cinémathèque Française, Côté court, Sharjah Art Foundation, Fid Marseille și așa mai departe. Artiștii vor lucra în continuare la un nou film, o dramă spațială ce include un curator și artiști AI pentru o călătorie în jurul lunii (proiectul este susținut de DRAC ile de France).

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de 29 milioane de euro.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro

Datorită contextului generat de pandemia COVID-19 vizita expoziției se va face în conformitate cu regulile stabilite de Ordinului de Ministru nr. 2855 din 15/05/2020. Lista este disponibilă aici: https://bit.ly/2z3pkRo