Comunitatea studenților UNArte s-a organizat în acest an provocator și participă într-un demers colectiv pentru prima dată la Noaptea Albă a Galeriilor (NAG). 

Pentru a face această comunitate cât mai vizibilă și în ideea de a stânge rândurile, studenții își vor expune lucrările în cadrul NAG sub forma unor proiecții în două locații diferite.

În prima locație, aflată pe Str. George Enescu nr. 43 prin partenerii Etaj Artist-run space și Miva Foto, se vor proiecta lucrările studenților în zilele de 2, 3 și 4 octombrie în intervalul orar 21.00 – 00.00.

Cea de-a doua locație, CREART – Grădina cu Filme din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7 va găzdui în seara de duminică, 4 octombrie, ora 20.00, o sesiune de Q&A cu organizatorii și o parte dintre artiștii studenți urmată de o proiecție formată din lucrări video.

Pentru punerea în scenă a acestei prime participări la NAG un număr de peste 140 de studenți UNArte au răspuns call-ului lansat de Asociația Studenților UNARTE din București (ASUNAB) prin intermediul platformei sale artistice, Laborator Artistic.

Comunitatea studenților UNArte s-a mobilizat în această formulă în timpul pandemiei când studenții au participat la expoziția online susținută timp de mai multe săptămâni de Muzeul Național de Artă Contemporană și desfășurată sub numele “Zilele studenților UNARTE la MNAC”.

Noaptea Albă a Galeriilor se află la cea de-a 14-a ediție și se desfășoară anul acesta în perioada 2-4 octombrie.