Seria a inceput ca un jurnal de pandemie, initial sub forma unor comics-uri pe hartie.

Perioada de izolare impusa de contextul COVID 19 a declansat pentru artistul OBERT o analiza mult mai aprofundata a sinelui si a raportului cu realitatea (de)construita, exprimata intr-un proces aproape zilnic de lucru. Apoi, preocuparea s-a mutat pe un alt tip de suport, transformandu-se in pagini de comics pe panze, configurate intr-un narativ al introspectiei, cautarii in inconstient si deconstruirii. Focusul acestei serii se muta dincolo de figurativ, care devine un simplu instrument, activand mai degraba intrebarile si dialogurile cu constiinta, necesitatea de comunicare intrinseca, mijlocite de caracterul secvential narativ al benzii desenate. Ceea ce se diferentiaza fata de constructia coventionala a unui narativ de comics, in acest caz, este absenta pregatirii in prealabil a unui scenariu. Lucrarile – in mod special partea de dialog si/sau monolog – s-au dezvoltat pe parcurs, reflectand procesul interior si subliniind astfel demersul artistic.

Fiind generata in izolarea din timpul pandemiei, care a mutat interactiunile in mediul virtual, aceasta expozitie va pastra contextul in care s-a nascut si va ramane doar in online. Va fi prezentata in cadrul unui live direct de la spatiul fizic ETAJ, cu un performance al artistului ce va incheia ciclul seriei, luni 22 iunie, de la ora 19:00.

* * *
Artistul:

Robert OBERT este un artist urban, ce-si imbraca analiza sociala si cautarile asupra inconstientului in vizualuri adesea intunecate, misterioase si intesate de simboluri. Face comicsuri/benzi desenate, murale, ilustratii si o gama varianta de mixed media si uneori chiar sculptura. Cunoscut initial pentru proiectul Profetia Urbana care a inceput ca un album de comics distopic dar si pentru muralele profunde ce genereaza introspectie, OBERT creeaza narative diverse in arta sa, concentrandu-se pe teme postmoderniste cum ar fi (DE)individualizarea, secularizarea, tehnologizarea societatii si impactul lor asupra identitatii individuale precum si a interactiunilor sociale. A activat atat in Romania cat si in afara cu expozitii personale sau de grup precum si interventii stradale in Londra, Berlin, Amsterdam, Florenta, Bari, Porto, sau Sofia. OBERT lucreaza constant la idei sau proiecte care in cele din urma ajung sa aiba o viata proprie, asa cum se intampla cu arta adesea.

WEB: https://robertobert.com/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/robert_obert/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/robertOBERTartwork/