Asociatia culturala  si Institutul Cultural Roman (ICR) anunta prima editie a Bucharest Art Film Festival, care va avea loc in perioada 8-11 septembrie 2016 la Cinema Muzeului Taranului – MTR (Strada Monetariei 3, Sector 1).

Evenimentul isi propune sa aduca publicului bucurestean cele mai bune filme din intreaga lume despre arta, fotografie, colectionari si artisti din toate mediile. Programul va cuprinde proiectii de film, dar si o serie de alte activitati conexe, precum sesiuni de masterclass si dezbateri, expozitii, evenimente speciale – programul oficial va fi comunicat in perioada urmatoare.

Aceasta prima editie a festivalului de(spre) arta ii este dedicata lui Constantin Brancusi, aducand in atentie materiale bogate privind viata si opera sa, in anul in care se implinesc 140 de ani de la nasterea marelui sculptor.

Pentru cunoasterea, apropierea si patrunderea sensurilor operei brancusiene, filmul, cu precadere eseul documentar, ni-l aduce prin aceasta prima editie pe Constantin Brancusi in Bucuresti si poate, in viitor, prin noi realizari cinematografice, in manunchiul de evenimente ce ar merita sa preocupe mai consistent autoritatile din Targu Jiu”, spune Radu Boroianu, presedintele Institutului Cultural Roman.

Evenimentul este organizat de asociatia culturala Docuart siInstitutul Cultural Roman (ICR),avand ca parteneri Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN) si Muzeul National al Taranului Roman (MTR). Printre obiectivele festivalului se numara promovarea formelor si produselor de arta nationale, promovarea creatiilor de film despre arta si aducerea la suprafata a mostenirii lasate de Constantin Brancusi.

Bucharest Art Film Festival