Aflat la a doua ediție, festivalul de artă contemporană Art Factory se deplasează anul acesta în Uzinele CAMEXIP 
din orașul Băicoi, în perioada 2-4 Septembrie. 

Art Factory este un proiect de galerie itinerantă și un festival de artă contemporană ce are ca scop aducerea în conștiința socială a situației clădirilor industriale dezafectate prin propunerea unor proiecte curatoriale de conversie culturală temporară.

Prin proiectul Art Factory, încercăm să revitalizăm/reanimăm spațiile abandonate și să le readucem în circuitul comunității, prin organizarea unor evenimente culturale ce au ca scop, dacă nu recuperarea, măcar reactivarea temporară a acestor spații pasive aflate pe o cale sigură către distrugere și uitare.

Valorile fundamentale ale acestui proiect sunt dialogul creativ, educația non-formală, implicarea socială a tinerilor și sensibilizarea publicului cu privire la problemele actuale ale mediului urban. Credem în promovarea acestor valori și în beneficiile aduse de acestea societăţii, mai ales prin intermediul mijloacelor artistice.

Concept curatorial:

Omul, în încercarea de a-și găsi o identitate și de a se plasa pe sine în interiorul lumii, o modelează, se modelează pe sine și îi modelează pe ceilalți. În acest proces lasă urme asupra mediului, asupra semenilor și asupra propriului sine. Una din modalitățile de negociere a relației omului cu împrejurimile sale este desenul, ce devine o unealtă de autocunoaștere.
Expoziția pe care o prezentăm în cadrul Art Factory urmărește urmele pe care omul le lasă în acest proces de căutare a sinelui.

Artiștii invitați sunt:
Vlad Bota, Andra Vlăsceanu, Claudia Ilea, Emanuela Voinescu, Florina Oprescu, Ana Toma, Flavia Popescu, Luminița Dumitrache, Răzvan Hogea, Roxana Tănase, Ariana Hodorcă, Andra Nedelcu, Smaranda Tulea, Alina Anca, Răzvan Pascu, Bogdan Topîrceanu.

Exposhortfest 2016 – Art Factory este un eveniment organizat alături de partenerii noștri de anul acesta, Asociația Culturală Arkadia, și se va desfășura în cadrul festivalului internațional de film Arkadia ShortFest.
Pregătim 3 zile de expoziție și workshop-uri în halele Uzinelor CAMEXIP (Strada Republicii, Nr. 9, Băicoi, Prahova), în vecinătatea sălii de proiecție a festivalului de film ce se va desfășura în aceeași perioadă.

ExpoShortFest 2016 – Art Factory este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

site-ul festivalului:
http://www.asociatiafaranume.org/

pagina de Facebook:
https://www.facebook.com/ArtFactoryFest

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1122280997833686/

ArtFactory‎Exposhortfest 2016 - Art Factory - Uzinele Camexip