Într-un București în care locuitorii se simt neputincioși față de oraș și deseori înstrăinați, vrem să înțelegem și să arătăm cum sunt cartierele bucureștene construind portretele colective și subiective ale acestora.
Cum arată, cum sunt oamenii, cum se înțeleg între ei și cum interacționează cu spațiul pe care îl locuiesc, care le sunt problemele și aspirațiile, cum înțeleg și cum contribuie la identitatea cartierelor?
Vom începe cu Străulești în perioada martie – iunie 2019 și vom continua cu Calea Călărași în perioada septembrie – octombrie 2019.
O echipă de 8 artiști vizuali, graficieni, pictori, ilustratori, în parteneriat cu echipa de arhitecți urbaniști ai ATU vor cerceta fiecare cartier și vor invita locuitorii la ateliere participative și creative.
Lucrurile pe care le vom descoperi în această perioadă vor sta la baza creației artiștilor, care împreună cu elemente create chiar de locuitorii cartierelor, vor alcătui obiectul unor expoziții în fiecare cartier și în centrul Bucureștiului.
Proiectul este initiat de Antistatic.asociatia în parteneriat cu A.T.U. Asociatia pentru Tranzitie Urbana, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional @ AFCN.
Parteneri media: TANANANA, Radio România Cultural, Modernism Punct Ro, DoR – Decat o Revista
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Recent Comments