IDENTITY
DanaArtGallery și Metropolis Art Collection prezintă expoziția personală IDENTITY a artistei Daniela Mihai.
Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 5 iunie 2018, ora 18:00.
Expoziția va rămâne deschisă și va putea fi vizitată de luni până sâmbătă între orele 12:00 -20:00, în perioada 3 iunie – 15 iunie 2018.

Metropolis Art Collection, str. Grigore Alexandrescu 89-97, București, la parterul clădirii Metropolis Center.

Expoziția IDENTITY reunește o serie de lucrări realizate pe parcursul a zece ani ce au ca element comun tema jurnalului. Toate lucrările sunt concepute asemeni unor file din jurnalul personal și descriu prin forme și culori, colaje și montaje video, diferite trăiri, emoții, evenimente și momente importante.

„Incepând cu perioada studiilor de master, am realizat o serie de lucrări pe pânză în tehnici tradiționale și mixte ce au ca sursă de inspirație jurnalul personal. Am continuat acest demers până în prezent abordând conceptul din mai multe direcții și folosind diferite tehnici de reprezentare. Seria lucrărilor conţine pagini de jurnal ce aprofundează procesul de autocunoaștere prin introspecţie, conturând stări de spirit, spaţii trecute inundate de prezent, amintiri suprapuse cu detalii de colaj fotografic, traduse în forme abstracte şi completate de o cromatică cu valenţe simbolice.

În sensul continuării acestui demers, am ales sa utilizez camera video pentru a înregistra momente din timpul procesului de realizare al unor lucrări și aspecte ce conturează universul  meu interior și cel exterior. Montajele video au fost realízate în programe precum Camtasia și Photoshop și conțin imagini suprapuse în mai multe layere, neunitare,sincronizate,intersectate, decupate dar care urmeaza principiul de compunere al imaginii utilizat și în cazul lucrărilor  realízate anterior. Astfel colajul este prezent atât ca practică artistică în seria de lucrări dar și în metoda de montare și suprapunere a cadrelor cu imaginile în mișcare din cadrele filmate.

Practic întregul demers artistic reprezintă universul meu interior și exterior, reprezentat vizual printr-o serie de lucrări în tehnici mixte, asemeni unor pagini de jurnal, dar și prin montaje video care alternativ devin parte din lucrare prin videomaparea imaginii pe formele pictate.” Daniela Mihai

Daniela Mihai este absolventă a Universității Naționale de Arte București, secția Pictură și în prezent este doctorand în Arte Vizuale sub îndrumarea profesorilor Marilena Preda Sanc și Sorin Vasilescu.