Sirenele subpământene create de Raluca Băraru în realitate virtuală își vor face din nou apariția sambătă noaptea la One Night Gallery pentru cel de-al doilea vernisaj al expoziției. Încheiem luna dedicată designului românesc cu un after party semnat de Tzuc DJ Set. 
Sâmbătă, 26 mai, de la ora 20 la Verde Stop / Halle de pe Barbu Văcărescu 162 – 164. 

Peste 2000 de oameni au vizitat la Teatrul Odeon o galerie de artă ce a durat o singură noapte

Deși ediția a cincea a evenimentului One Night Gallery s-a desfășurat într-un teatru, cuvintele de ordine pentru One Night Gallery // Love Raluca Băraru au fost realitate virtuală, realitate augmentată, video mapping, experiență imersivă, live performance.

Parteneriatul One Night Gallery cu Samsung și Teatrul Odeon pentru evenimentul din 19 mai 2018 a demonstrat faptul că tehnologia aduce arta mai aproape de public, iar cei peste 2000 de participanți au avut ocazia să experimenteze ludicul noir al Ralucăi Băraru în toate dimensiunile tehnologiei.

Prin aplicația Culturesc 100 (disponibilă în Google Play), vizitatorii au putut vedea cum personajele lucrărilor artistei prind viață. Experiența imersiva a fost completată de performance-ul live al artistei în VR (virtual reality). Mai mult decât atât, galeria personajelor Ralucăi Bararu a prins viață și pe fațada Teatrului Odeon, într-un spectacol de video mapping care a transformat teatrul într-un canvas neconvențional.

De la debut și până acum, One Night Gallery a expus, în fiecare lună, artiști din zona artelor emergente, propunând un nou concept de galerie de artă, în care tehnologia transformă vernisajul într-o experiență multisenzorială imersivă.

“Pentru noi, cea de-a cincea ediție One Night Gallery a fost o provocare deoarece, împreună cu Teatrul Odeon și Samsung, am pus în scenă One Night Gallery într-un nou spațiu expozițional. Totodată, am reușit să dezvoltăm și noi experiențe imersive în artă, precum transformarea fațadei teatrului într-un canvas digital monumental sau experimentarea cu un nou program de VR, Medium, care iți permite să sculptezi în 3D. Și, deși este o galerie ce durează o singură noapte, ea va fi deschisă în curând publicului în aplicația Culturesc 100, iar utilizatorii o vor putea vizita printr-un tur virtual 360 grade. Acest nou concept de galerie vine să provoace piața de artă din România și propune artiști emergenți din zona artelor grafice, aducând în atenția iubitorilor de artă și colecționarilor lucrări îndrăznețe. Astfel, ne dorim să construim un patrimoniu actual, democratizând piața de artă autohtonă.” Mădălina Ivașcu, Sorina Topceanu

“Sâmbătă mi-am petrecut lumile imaginare prin fața publicului în cadrul unui eveniment oferit cu maiestrie de One Night Gallery în parteneriat cu Teatrul Odeon și Culturesc 100. A fost o experiență extraordinară în care mi-am văzut lucrările luminând noaptea în video mapping, augmented reality, realitate virtuală dar și format fizic. Petru orice artist este o bucurie imensa să poți scufunda publicul, odată cu tine, în propria lume. Lucrările disponibile în augmented reality, pe Culturesc 100, puteau fi scanate în galerie, ca imagini bidimensionale, devenind pe telefon animații ale poveștilor gândite de mine. M-a bucurat să vad publicul reacționând la ele cu același entuziasm copilăresc pe care l-am avut eu în timp ce le realizam. Desigur highlight-urile serii au fost cele 2 momente de live performance în VR în care am continuat lucrul la 2 compoziții începute în Tilt Brush și Medium. Cu toate ca mă așteptam să mă simt izolată de cei din jur și îndepărtată de reacțiile lor, m-a bucurat enorm să aud strecurate șoapte și râsete entuziasmate ce reflectau lucrurile pe care le desenam. E o înghețată? Ah da, e o înghețată tristă? Pare să fie de mentă. Poate e fistic. A fost o seară cu adevărat de excepție pe care mă bucur să o continui pe 26 mai, în partea a doua a evenimentului. Așa că dacă nu ați făcut parte din lungul șir de vizitatori de sâmbăta aceasta, vă aștept la Verde Stop Arena cu mai multe lucrări și mai multe șotii în VR.” Raluca Băraru

“De ceva timp, Teatrul Odeon încearcă să ofere spectatorilor săi, pe lângă spectacole de teatru minunate, și alt gen de evenimente. Dupa succesul evenimentului prilejuit de Ziua Mondială a Teatrului @ ODEON, “întămplarea” din 19 mai se înscrie și ea în seria acestor manifestări. Si, atenție, NU ne vom opri aici!” Cristian Șofron, directorul Teatrului Odeon

Pentru noi, cei de la Culturesc 100, a fost o experientă incredibilă să putem intra pas cu pas în lumea artistei Raluca Băraru. Suntem extrem de bucuroși că atât de mulți oameni au intrat în universul Ralucăi datorită noilor tehnologii. Evenimentul de sâmbătă seară a demostrat, încă o dată, că tehnologia se îmbină perfect cu arta, într-o experiența imersivă.

Partea a doua a evenimentului One Night Gallery dedicat Ralucăi Băraru va avea loc sâmbătă, 26 mai 2018, la Verde Stop Arena.