Romanian Design Week 2018 – 9 zile de festival dedicat designului românesc, în perioada 19 – 27 mai

#rdw2018 #RDW2018 #CartierulCreativ #TheInstitute #BancaMințilorCreative

Organizată în perioada 19 – 27 mai, ediția de anul acesta a Romanian Design Week, un proiect inițiat de The Institute și susținut de Unicredit Bank, se va remarca prin creșterea complexității arhitecturii festivalului și printr-o serie de noi formate menite să contribuie la dezvoltarea industriilor creative din România.

Romanian Design Week și-a propus să demonstreze potențialul creativității de a deveni un adevărat instrument de coeziune comunitară, un ingredient util în procesele de regenerare și dezvoltare urbană, dar și o resursă pentru strategiile de dezvoltare economică.

Pentru a susține acest discurs, RDW 2018 propune, pe lângă expoziția centrală, care va avea loc la Palatul Telefoanelor și va prezenta cele mai bune lucrări de design și arhitectură din România din ultimul an, o serie de formate noi, menite să sublinieze dialogul dintre diferite discipline, dar și oportunitatea abordărilor complementare în design, precum și o serie de evenimente conexe, care vor trasa harta spațiilor și a inițiativelor care promovează și încurajează dezvoltarea designului, precum și primul weekend dedicat Cartierului Creativ.

#RDW2018 se va traduce într-o expoziție centrală, care va prezenta peste 150 de de proiecte de design, arhitectură, urbanism și design interior, a doua ediție a RDW Show OFF, un format inițiat de către UnicreditBank, care va avea loc la Palatul Universul, unul dintre cele mai active puncte pe harta cultural-creativă a Bucureștiului, dar va aduce și prima ediție RDW Awards – o serie de premii menite să promoveze designerii care semnează proiecte remarcabile, precum și primul RDW glo Lounge, un spațiu de peste 1.200 mp dedicat socializării și schimbului de idei.

„UniCredit Bank prezintă, alături de The Institute, Romanian Design Week pentru al șaselea an consecutiv, deoarece credem în consecvență, în a gândi și a face lucrurile pe termen lung, nu în a aștepta rezultate peste noapte. Ne dorim să fim o punte între mediul de business și industriile creative, să promovăm povești autentice și pe oamenii din spatele acestora și, împreună, să dezvoltăm o piață sustenbilă de design românesc. Deși aceste industrii demonstrează nu doar o capacitate mare de inovație prin creativitate, ci și succes, ele se bucură încă de puțin sprijin real. Și anul acesta, în cadrul RDW, pe lângă expoziția centrală propunem și programul – umbrelă intitulat SHOW OFF RDW, care va reuni sub același acoperiș o serie de evenimente creative, cu o puternică componentă educativă, inspirate de UniCredit Bank,  în cel mai activ loc creativ din București – Palatul Universul”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank.

Expoziția centrală de anul acesta, găzduită de Palatul Telefoanelor – o clădire art-deco emblematică pentru București, se va remarca printr-o selecție diversă și coerentă, care va demonstra potențialul designului astăzi.

„Ediția de anul acesta va fi una impresionantă și spun asta nu doar pentru că vom propune o expoziție spectaculoasă, atent curatoriată și desenată, ci pentru că încercăm să vorbim mai mult și mai tare despre comunități creative și despre potențialul inovației de a genera dezvoltare la nivelul unui oraș. Vrem să facem asta prin formate noi, printr-un weekend întreg dedicat Cartierului Creativ, în care va avea loc și prima ediție a seriei de pietonale (Matei Millo și Ion Oteteleșanu), weekend în care veți putea vizita Cartierul Creativ Hub+Store, la Victoria 46, veți putea citi primul număr al ziarului dedicat Cartierului Creativ și vă veți putea bucura de o serie de petreceri și de evenimente organizate și găzduite de organizațiile care definesc și compun acest cartier. Iar la asta se adaugă alte 8 zile de festival, cu peste 50 de evenimente conexe în tot orașul și unele dintre cele mai reușite petreceri de peste an. Asta o să fie RDW 2018, pe scurt.”, a declarat Andrei Borțun – CEO The Institute.

 

FORMATE #RDW2018

Expoziția centrală RDW 2018

Palatul Telefoanelor

Calea Victoriei 35

Program: 19 – 27 mai//10.00 – 22.00

Co-producător: Institutul Cultural Român

Prezintă cele mai bune lucrări de design, arhitectură și arhitectură de interior din România din ultimul an. Lucrările au fost selectate de boardul creativ RDW, din care fac parte: Adrian Soare, arhitect partener CUMULUS, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro, Ovidiu Hrin, Synopsis, Ștefan Ghenciulescu, arhitect, publicist şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM. Arhitectura expoziției este semnată de arh Attila Kim.

PROGRAM EVENIMENTE CONEXE

 

Programul complet al evenimentelor conexe va fi disponibil pe aplicația de mobil THE INSTITUTE și pe www.institute.ro, aici.

 

HALF IS FREE BY ANDREEA ESCA

A LIST MAGAZINE BY ANDREEA ESCA

The Ark: Strada Uranus, 150

19 mai // 10:00 – 19:00

Half is free by Andreea Esca este un târg cu aproximativ 80 de designeri și expozanți, din domeniile fashion și beauty, dar și cu discount-uri de… 50%!

 

HORAȚIU ȘOVĂIALĂ – EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE

ARTICHOKE COFFEE SHOP 

Calea Victoriei, 45

19 mai – 27 mai // 9:30 – 00:00

O expoziție de fotografie care explorează tranziția unui spațiu est-european, de unde veți putea cumpăra și cartea „Calea București”- prima carte semnată de Horațiu Șovăială, o monografie alb-negru care explorează teme precum izolare, identitate și interpretarea personală a realității prin fotografie.

 

MASTERCLASS DE ILUSTRAȚIE BOTANICĂ

IRINA NEACȘU

Grădina Botanică – Șoseaua Cotroceni, 32

19 mai // 10:00 – 16:00

Masterclass de ilustrație botanică în acuarelă – curs intensiv de o zi, la Grădina Botanică din București. De la desen la pictură, toate materialele sunt incluse, iar atelierul se desășoară în paralel cu expoziția de ilustrație botanică Irina Neacșu (17 mai – 10 iunie). Înscrieri: inworkshops.com.
BAZAR DE COTROCENI

INCOTROCENI

Zona Cotroceni

19 mai // 11:00 – 18:00

Pe principiul “dacă voi nu le vreți, noi le vrem”, cotroceniştii vor scoate la mezat în curţile proprii minunății de vândut, donat, gustat sau admirat, iar micile business-uri de cartier vor participa cot la cot cu multe acţiuni faine.

 

THE ARK – DEPOZIT DE VIITOR

THE ARK – ROMÂNIA TRADIȚIILOR CREATIVE – ASOCIAȚIA „IVAN PATZAICHIN-MILA 23”

20 – 27 mai // 10:00 – 20:00

Strada Uranus, 150

Depozitul de viitor aduce tradiția românească mai aproape de actualitate, prin reinterpretare, și îi oferă un loc relevant în cultura contemporană, națională și europeană. Prezintă proiecte și idei care integrează cu succes elemente din patrimoniul tradițional românesc în produse moderne.

 

 

REMAINS OF THE FEAST

ASSAMBLAGE

19 – 27 mai //19 mai, 11.00 – 00.00 // 20 mai, 11.00 – 19.00 // 22– 25 mai, 12.00 – 20.00 // 26 – 27 mai, 11.00 – 19.00

Strada C.A. Rosetti, 2-4

Remains of the feast este o instalație interactivă, în care bijuteria contemporană și noile media devin oglinzi ale unei societăți de consum și risipă. Într-un decor luxuriant, descoperim ce lăsăm în urma unui “ospăț” în care am epuizat toate resursele.

 

PARCUL URANUS

HATCH COLLECTIVE

Strada Actor Ion Brezoianu, 4

19 – 27 mai // Luni – Joi, Duminică, 12:00 – 1:00 // Vineri – Sâmbătă, 12:00

Putem fi democrați în casa și în curtea lui Ceaușescu? Proiectul “Parcul Uranus” propune deschiderea terenului din jurul Casei Poporului, acum un adevărat oraș interzis către cetățeni. O Românie democratică are nevoie de spații publice deschise si incluzive.

 

MANUAL DE DESIGN POLONEZ

INSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI, INSTITUTUL „ADAMA MICKIEWICZA” (VARȘOVIA)

NOD Makerspace / MATER: Str. Splaiul Unirii, 160

19 – 27 mai // Vernisaj: 19 mai, 17:00

Expoziția „Manual de design polonez” prezintă, pentru prima oară într-o manieră atât de complexă, 100 de obiecte, 100 de interpretări plastice ale acestora și 100 de istorii care au schimbat viețile polonezilor. Expoziția a fost creată cu prilejul aniversării a 100 de ani de la recâștigarea independenței Poloniei.

 

CONCERT DOMINIK STRYCHARSKI

INSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI

Deschis Gastrobar: Splaiul Unirii, 160

19 mai // 18:00

Dominik Strycharski este un compozitor, vocalist și performer din Polonia. Creează muzică contemporană sub diferite forme, de la jazz electronic și acustic, până la muzică electronică, post-hip-hop sau improvizație. Este cunoscut pentru muzica pe care o compune pentru spectacolele de teatru.

 

KITRA PERSONALIZEAZĂ LIVE CANAPEAUA FLOW LA SHOWROOM-UL MOBILADALIN

MOBILADALIN

Showroom MobilaDalin – Strada Actor Ion Brezoianu, 40-42

19 mai // 15:00 – 22:00

19 mai, ora 15:00, artistul KITRA va personaliza LIVE canapeaua Flow la showroom-ul MobilaDalin. Evenimentul este public și va avea loc pe acoperișul showroom-ului, iar layer-ul de SilentDisco va fi asigurat. 3 canale de muzică, până la ora 22:00. Accesul este gratuit.

 

MADE IN ROD

ROD CĂRTUREȘTI

Strada Pictor Arthur Verona, 13 – 15

19 – 27 mai // 10:00 – 22:00

Made in ROD celebrează 6 ani de colaborări cu artiști și zeci de mii de produse făcute în România: agende, căni, papetărie, tricouri, caiete de schițe sau caiete pentru școală – într-un efort asumat de a schimba percepția consumatorului față de produsele realizate în România.

 

ANIVERSARE: MEȘTESHUKAR BUTIQ ÎN INIMA BUCUREȘTIULUI

MEȘTESHUKAR BUTIQ

Strada Edgar Quinet, 7

19-27 mai // Luni – Vineri, 12:00 – 19:00 // Sâmbătă – Duminică, 12:00 – 17:00

Nouă zile dedicate celor trei ani petrecuți pe Edgar Quinet. Obiecte, povești, oameni. Meșteshukar ButiQ vă invită să sărbătoriți alături de ei ceea ce au însemnat ultimii trei ani pentru meșteșugul Rom și, mai ales, ceea ce va urma.

 

HUNGARIAN GRAPHIC DESIGN

INSTITUTUL BALASSI – INSTITUTUL MAGHIAR DIN BUCUREȘI

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, str. Academiei, 18-20

19 mai – 4 iunie

Luni – Vineri // 10.00 – 20.00//Sâmbătă – Duminică // 12.00 – 18.00

Artist Talk: 24 mai, ora 17:00

Expoziția prezintă lucrările a 11 tineri artiști, absolvenți ai Secției de Design la Institutul Media a Universității de Artă Moholy-Nagy. Proiectele cu tematică diferită prezintă viziuni în spatele cărora se ascunde aceeaşi intenţie: interogarea viitorului comunicării.

 

DOWNLOAD DESIGN

INSTITUTUL BALASSI – INSTITUTUL MAGHIAR DIN BUCUREȘI

Casa Petőfi, str. Ion Zalomit, 6

22 mai – 27 mai

Deschiderea: 19:00

Luni – Duminică // 14.00 – 20.00
Download Design Kids este un proiect în cadrul căruia studenții de la MOME au creat schițe și modele de mobilier care se pot descărca gratuit de pe internet. Scopul este acela ca tinerii designeri să intre în contact cu industria încă din anii studenţiei.

 

WHEN SOUTH MEETS NORTH

DESIGN&AFTER

Strada Mihai Eminescu, 50-54, scara A, parter

19 – 27 mai // 12:00 – 20:00

Design&After invită iubitorii de design interior în universul creat de simbioza dintre creativitatea românească și cea scandinavă. Showroom-ul din Mihai Eminescu 50-54 devine un laborator experimental care subliniază versatilitatea obiectelor de design românesc și integrarea în atitudinea nordică.

 

HANG OUT WITH MISO!

MISO ARCHITECTS

Bulevardul Ferdinand I, 17

20 mai // Deschiderea biroului și a expoziției: 16:00 // Workshop de design floral: 17:00 // Prezentări colaboratori : 18:00 // Degustare de vinuri & networking: 19:00 – 23:00

Miso Architects vă invită să descoperiți lumea colorată Miso și oamenii deosebiți cu care colaborează. Biroul va găzdui o mică expoziție de pictură, design vestimentar și accesorii, design de obiect și mobilier și un workshop de design floral pentru amenajări interioare.

 

FUSION ARTS

PALATUL NOBLESSE

Strada Sfinților, 7

21 – 25 mai // Open Expo Fusion Arts: 9:00 – 18:00 // 24 mai, Arts after Work: 19:00 – 24:00 // 25 mai, Urban Garden Party: 19:00 – 24:00

Fusion Arts susține arta și design-ul românesc, transformând Palatul Noblesse într-un hotspot al industriilor creative! Fusion Arts Open Expo (19-25 mai) cuprinde ca evenimente centrale: “Arts after work- Noaptea albă Studio Insign”- 24 mai și “Urban Garden Party”- 25 mai.

 

RUSU+BORȚUN=10 ANI

RUSU+BORȚUN

Apollo 111, barul: Strada Ion Brezoianu, 23 – 25

19 – 27  mai // Petrecere: 25 mai, 20:00

Cu ocazia sărbătoririi a 10 ani de branding, advertising și digital, agenția Rusu+Borțun prezintă o expoziție cu cele mai reprezentative campanii de publicitate, proiecte de branding + Revista The Institute. Iar pe 25 mai marchează cei 10 ani cu o petrecere. Totul la Apollo 111, barul.

 

RĂCNET – EXPOZIȚIE DE AFIȘ POLITIC

ATELIERUL DE GRAFICĂ & ASOCIAȚIA EPHEMAIR

Piața Amzei, 5

19 – 27 mai // 12:00 – 19:00

Contrariați de contextul socio-politic românesc actual, mai mulți cetățeni propun o serie de afișe care să trezească societatea din amorțeală. Ei transmit mesaje categorice, realizate cu instrumentele pe care le cunosc cel mai bine: pensula, markerul, pen-ul, spray-ul etc.

 

CLUBUL ILUSTRATORILOR LA MNAC 

CLUBUL ILUSTRATORILOR

Muzeul de Artă Contemporană – Strada Izvor, 2 – 4, aripa E4

20 mai – 27 mai // miercuri – duminică, 12:00 – 20:00

Clubul Ilustratorilor expune printurile realizate pentru decorarea standului național la Târgul de carte Bologna, la invitația Ministerului Culturii. Imaginile aparțin mai multor membri ai asociației, iar evenimentul este susținut de MNAC.

 

EXPOZIȚIE PERSONALĂ IOAN SBÂRCIU – PEISAJUL LABIRINT

GALERIA SECTOR 1

Combinatul Fondului Plastic: Strada Băiculești, 29

19 mai – 27 mai // Marți – Sâmbătă, 14:00 – 19:00

Peisajul labirint este o metaforă a călătoriei în propria practică picturală. Un traseu neepuizat spre eliberarea picturii de toate convențiile, curajul de a te aventura tot mai adânc pe drumuri ce duc spre cele mai obscure locuri ale hărții personale, marcate de tensiuni și paradoxuri picturale.

BLACK BUTTON BOOKS: UNBUTTONED

 

 

BLACK BUTTON BOOKS

Muzeul Național de Artă Contemporană, Strada Izvor, 2 – 4, aripa E4

19 – 27 mai // De miercuri până duminică // 12:00 – 20:00

Printr-un mix de print și multimedia, BLACK BUTTON BOOKS: UNBUTTONED destructurează conceptul editorial Black Button urmând traseul cărții de la T0 la Punctul Terminus: autor, idee, corespondență, traducere, redactare, design/ layout interior și copertă, tipar, obiect.

 

EXPOZIȚIE A4ACTIVISM

AGENȚIA CREIONETICA

Strada General Eremia Grigorescu, 10

20 – 27 mai // Deschiderea: 20:00

A4Activism trece în revistă o serie de postere iconice din ultimele trei secole, în care se regăsesc colaborări ale organizațiilor societății civile cu artiști consacrați. Proiectul este realizat de Creionetica, agenție de strategie de comunicare dedicată campaniilor sociale, culturale și de mediu.

CREATIVII COOPEREAZĂ. CUM ACCESĂM FINANȚĂRILE EUROPA CREATIVĂ?

BIROUL EUROPA CREATIVĂ ROMÂNIA

Cartierul Creativ Hub + Store – Calea Victoriei, 46

22 mai // 18:30

Sesiune de informare despre cum puteți accesa finanțarea Europa Creativă – Cultura pentru proiecte de cooperare. Resurse diverse pentru dezvoltarea ideilor voastre, dar și inspirație oferită de proiectele finanțate din arhitectură și design.

 

OUT OF THE BOX

MCCANN WORLDGROUP ROMÂNIA

Minus1 – Strada Jules Michelet, 18

22 mai // 19:00

McCann Worldgroup România prezintă “Out of the Box”, prima colecție de streetwear inspirată și creată de oamenii din agenție. Descoperă cum sneakerșii și tricourile pot deveni medii de exprimare la Minus 1, spațiul alternativ de expoziție al agenției.

 

SHADES AND SHAPES OF PAPER

ANTALIS

La firul ierbii (clădirea Nod) – Splaiul Unirii, 160

22 mai // 18:30 – 21:00

Formele și nuanțele ne definesc. E oare alt material mai bun decât hârtia pentru a explora infinitele Shades and Shapes of… us? Antalis îți propune o călătorie inspirațională prin design grafic și de produs, packaging și print, alături de Collé • Collage, Grafemeride și Arjowiggins Creative Paper.

 

QUASI

CAZUL 101

Strada Carol Davila 101

22 – 27 mai // 14:00 – 20:00

 

“Quasi” este o expoziție ce se desfășoară în cadrul proaspătului artist run space Cazul101. Expoziția își propune să extindă limitările impuse de abordarea tradițională a graficii prin o interpretare intruzivă, plasând mesajul în ambient prin legături volumetrice sau interferențe luminiscențe.

 

SIMTE-TE ACASĂ CHIAR ȘI CÂND NU EȘTI

SCANDINAVIAN DESIGN HOUSE

Complex Comercial Mobexpert Băneasa, BoConcept shop – Șoseaua București – Ploiești, 44C

23 mai // 10:30 // Înscrierile se fac la adresa [email protected]

Pe 23 mai, începând cu ora 10.30, Scandinavian Design House vă invită la 6 ore condensate de soluții de amenajare a altor spații decat cel de acasă, în cadrul Workshop-ului “Feel at home when you are not”. Bucurați-vă de prezentările inspiraționale ale invitaților noștri într-un cadru pur Scandinav.

 

PREZENTAREA „ICOANE ALE DESIGNULUI ROMÂNESC”

INSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI

NOD Makerspace / MATER: Splaiul Unirii, 160

  • mai // 19:00

Conf. univ. dr. Radu Comșa, proiectant și profesor la UNARTE va vorbi despre proiectele reprezentative pentru designul românesc în ultimii o sută de ani. Prezentarea va avea legătură cu obiectele, proiectele și prototipurile poloneze prezentate în cadrul expoziției „Manual de design polonez”.
FUTURE TRADITIONS

INSTITUTUL BALASSI – INSTITUTUL MAGHIAR DIN BUCUREȘI

Institutul Balassi, str. Gina Patrichi, 8

23 mai – 20 iunie / Deschiderea: 19:00

Luni – Joi // 10.00 – 18.00
Vineri // 10.00 – 14.00
Expoziția prezintă obiecte realizate în programul Future Traditions. Coordonatori au fost Institutul de Design al Universității de Arte Moholy-Nagy (Budapesta) și University College of Southeast Norway (Notodden), iar la realizarea expoziției au participat profesori și studenți din ambele instituții.

 

WORK IN PROGRESS

HB Design

Strada Halelor, 7, etaj 5

24 mai // 19:00

HB Design vă invită într-un spațiu creativ, în care soluțiile se împletesc cu munca în echipă. 3 colective tinere: White Team, Black Team și Green Team 3 vă așteaptă cu jocuri și multe idei, la biroul lor din Str Halelor nr 7.

 

MASTERCLASS SUPERSCRIERI – NOUL VIDEO STORYTELLING

FUNDAȚIA FRIENDS FOR FRIENDS

Centrul Ceh:  Strada Ion Ghica, 11

24 mai // 19:00

Masterclass Superscrieri- Noul video storytelling

Invitați: Cosmin Bumbuț (Teleleu.eu), Cristian Delcea & Mihai Voinea (Recorder.ro), Mircea Topoleanu (VICE România)

Moderator: Teodor Tiță (Europa FM)

 

3 ZILE DE POSTERJAM

POSTERJAM

Hub A – Strada Sfântul Constantin, 32

24 – 26 mai // 24 mai, 18.00 // 25 – 26 mai, 10.00 – 18.00

3 zile de PosterJam este o expoziție de tip pop-up care promovează 10 designeri și artiști vizuali români. Afișele sunt selectate dintre diferitele propuneri înscrise de aceștia în provocările lunare lansate de PosterJam.

 

TERACOTA MEDIAȘ POP-UP SHOP LA ACUARELA

ASOCIAȚIA IMBOLD / IMBOLD ARTS AND CRAFTS

Acuarela Bistro – Strada Polonă, 40

24 – 27 mai // 24 mai, 18:00 – 22:00 // 25 – 27 mai, 12:00 – 22:00

Joi, 24 mai, de la 18:00, Asociația Imbold vă invită la Acuarela pentru lansarea primului magazin al ultimei fabrici de sobe pictate manual din România. Teracota Pop-Up este construit la Acuarela pentru comunitatea de designeri și arhitecți pentru care drumul până la Mediaș este prea lung.

 

POPA NAN 82 HUB

POPA NAN 82 HUB

Strada Popa Nan, 82

25 mai // 9:00 – 22:00

Popa Nan HUB este o zi experiment cu 8 businessuri creative, cu 10 antreprenori, cu 8 instalaţii new media art şi hight-tech, cu 1 expoziţie interactivă, cu un studio foto unic, cu mult echipament digital, cu 1500 de obiecte de design, cu 1 terasă în aer liber şi 1 oră de muzică live pe înserat.

 

Casa unde vechiul și noul se poartă inteligent

IUSTUDIO

Strada Lt. Comandor Aviator Gheorghe Bănciulescu, 3

25 mai // 18:00 – 24:00

IUstudio vă invită să vizitați o casă din perioada interbelică consolidată și modernizată cu sistem de casă inteligentă. De asemenea, IUstudio prezintă o nouă idee de locuire, unde spațiul activităților profesionale este parte a unei construcții pentru familie.

 

IMBOLD SPRING GATHERING

ASOCIAȚIA CULTURALĂ IMBOLD

Acuarela Bistro – Strada Polonă, 40

26 mai // 14:00

Sâmbătă, 26 mai, la 14:00, Acuarela devine spațiu de atelier pentru artiști cu ocazia RDW. Misha Diaconu și Marian Mardare vor lucra la sculptura în fier „Mărul românesc”, Andrei Argaetic va desena live bus-barul retro VW T2 și Victor Fota ne va dezvălui procesul creativ al seriei Human Extension.

VIZITAREA EXPOZIȚIEI „MANUAL DE DESIGN POLONEZ” ÎMPREUNĂ CU CURATORUL

INSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI

NOD Makerspace / MATER: Splaiul Unirii, 160

26 mai // 16:00 – 17:30

Ewa Solarz, curatoarea expoziției, a fost declarată una dintre cele mai influente femei în designul polonez. Autoare a unor publicații despre design dedicate adulților și copiilor, precum „D.E. S.I.G.N.” și „Manualului ilustrat de design”, artista va face un tur al expoziției alături de vizitatori.

 

MICUL TÂRG DE DESIGN

NOD MAKERSPACE

26 – 27 mai // 12:00 – 19:00

Splaiul Unirii, 160

Cauți un mic obiect de design? Unul care să îți intre în buzunar și să îl poți lua acasă? Cu siguranță îl vei găsi la Micul Târg de Design – un eveniment generat de comunitatea creativă de la Nod Makerspace unde vor fi obiecte mici create de designeri locali.

 

STARTER

ALINA TURDEAN & POTECA STUDIO

Colivia – Pache Protopopescu, 9

26 – 27 mai // Vernisaj: 26 mai, 19:00 // Atelier de mobilitate urbană: 27 mai, 19:00 // Proiecția documentarului Eye over Prague, regizor Olga Špátová: 27 mai, 20:00

Alina Turdean&Poteca Studio inițiaza o discuţie despre calitatea relaţiei cu mediul urban, punctând cateva aspecte prin crearea de instalaţii ce ilustrează solutii ideale. Vizitatorii sunt încurajați să participe şi să continue dialogul prin descoperirea si conştientizarea relaţiei proprii cu oraşul.
BARBECUE, ART & DESIGN

ACUARELA BISTRO & DIZAINĂR CONCEPT-STORE

Acuarela Bistro – Strada Polonă, 40

27 mai // 12:00 – 18:00

Duminică, 27 mai, Acuarela și Dizainăr continuă grătarul încins pentru prima dată la Romanian Design Week. A doua ediție BARBECUE, ART & DESIGN are loc la ACUARELA – Str. Polonă nr. 40 de la ora 12:00 cu Chef Rezza (Barbecue), Mădălina Andronic și Raisa Beicu (Art) și Dizainăr (Design).

 

ATELIERE DE ILUSTRAȚIE PENTRU COPII

INSTITUTUL POLONEZ DIN BUCUREȘTI

NOD Makerspace / MATER: Splaiul Unirii, 160

27 mai – 16:00

Multi-premiatele ilustratoare poloneze Agata Dudek și Małgorzata Nowak de la Acapulco Studio vor arăta copiilor cum se realizează ilustrațiile pentru cărți. Acestea au absolvit facultatea de grafică a Academiei de Arte din Varșovia și au proiectat identitatea vizuală a „Manual de design polonez”.

Evenimentele conexe Romanian Design Week sunt susținute de Rompetrol.