Galeria Sector 1, continuă seria expozițiilor personale ale artiștilor clujeni cu care a debutat pe 15 iunie, cu solo show-ul pictorului Lucian Popăilă, într-un cadru ce concurează cu spațiile multor galerii celebre din afara țării. Expoziția, curatoriată de Bogdan Vlăduță, va putea fi vizitată începând cu data de 8 decembrie 2017, ora 12.

Expoziția SICCUM semnată Lucian Popăilă este, in descrierea curatorului Bogdan Vlăduță, un caz atipic. Ceea ce frapează la stâlpii vegetali ai artistului este investigația picturală pe care o face într-o zonă minoră și lipsită de acuitate solistică. Un teritoriu abandonat a cărui miză este resurecția spirituală a picturii unde profită o retorică săracă prin renunțarea la semne și artefacte afectate, efecte și excese ale picturii.

Două sunt temele propuse de Lucian Popăilă în expunerea sa. Un prim aspect îl constituie descrierea lanternei cu care Dumnezeu a orientat evreii lui Moise prin pustiul Egiptului. Aici, reprezentarea fascicolului luminos e desenată ca un trunchi vertical.

Cea de a doua temă este derivată din vectorul lanternei căreia i se adaugă, monocrom, ca deturnând verticala, câteva excrescențe organice de forma frunzei sau a spinului. Un peisaj de-o ariditate maximă! Ambiția verticalei pictate, cu rarele denivelări tăioase ale tuburilor vegetale, mută accentul reprezentării pe desen iar aerul picturii rezultă ca iconografie funerară

Expoziția, curatoriata de Bogdan Vlăduță, va putea fi vizitată începând cu data de 8 decembrie 2017, ora 12, pe Strada Băiculești, numărul 29, sector 1, București (în incinta Combinatului Fondului Plastic).

Despre Sector 1

Sector 1 este o galerie de artă contemporană, care funcționează ca un spațiu ce își dorește să contribuie la evoluția elitei artistice contemporane, punând pe primul loc ideile artistului, a cărui misiune este de a crea în mod liber, fără constrângeri.

Galeria găzduiește pe de-o parte operele creatorilor de conținut, iar pe de altă parte vine în întâmpinara iubitorilor de artă și de frumos care sprijină inițiativele creative.