Expoziția colectivă “Aproape de mine” la In/Out Transylvania Photo Festival

Vernisaj: 7 octombrie 2017, ora 17

5 – 15 octombrie 2017

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează, în colaborare cu Asociația Fotopia, expoziția colectivă „Aproape de mine”. Muzeul de Artă Cluj-Napoca va găzdui în perioada 5 – 15 octombrie 2017 lucrările artistice selectate de curatorii Lindley Warren (fotograf american și fondator al revistei “The Ones We Love”, revistă recomandată de publicații precum: Esquire, The New York Times Style Magazine și NOWNESS) și Roxi Pop (fondator și inițiator al festivalului In/Out Transylvania Photo Festival).

“Aproape de mine reprezintă rezultatul pasiunii noastre și este rezultatul colaborării dintre festivalul In/Out și revista The Ones We Love. Publicul va putea regăsi în cadrul acestui eveniment atât lucrări publicate în cadrul revistei, cât și în afara acesteia. Alături de 16 artiști din străinătate am încercat să redăm imagini inspirate din tema ediției din acest an a festivalului: Povești de Acasă. Suntem nerăbdătoare să vedem care vor fi reacțiile celor care vor păși în lumea ghidată de fotografiile acestora, așadar vă așteptăm cu drag în perioada 5 – 15 octombrie să ne bucurăm împreună de frumusețea acestui eveniment.” – Lindley Warren și Roxi Pop, curatori.

Povestea acestei expoziții va fi redată de lucrările a 16 artiști din străinătate: Aaron Blum, Ali Bosworth, Doug DuBois, Martha Fleming-Ives, Fred Huening, Zsolt Kadar, Sara Macel, Raphaela Rosella, Irina Rozovsky, Nadia Sablin, Sage Sohier, Robin Schwartz, Danna Singer, Diana Tamane, Alec Soth și Susan Worsham.

Despre curatori

Lindley Warren este fotograf, în prezent stabilită în Iowa City; deține BFA în fotografie la Universitatea din Iowa. Este fondatorul și editorul a variate publicații, inclusiv ”The Ones We Love” și ”The Photographic Dictionary”. A curatoriat expoziții internaționale, cărți self-published și reviste. În prezent lucrează pentru un nou proiect numit ”The Reservoir”, împreună cu Jack Harries (The Heavy Collective) care a fost publicat la sfârșitul verii anului 2017 și este editor pentru Rubber Factory Posters în New York.

Roxi Pop este fotograf freelancer, în prezent stabilită în Cluj-Napoca. Este unul dintre membrii fondatori ai asociației Fotopia și inițiator al festivalului In/Out Transylvania Photo Festival. În 2012, a obținut bursa Fullbright pentru a studia fotojurnalismul  în cadrul Universității Missouri, US. Alături de Matt Eich, a învățat despre fotografia documentară. În procesul de tranziție al întoarcerii acasă, a realizat proiectul ”Today I am home”; proiect expus în cadrul: De Donkere Kamer, Muzeul Bozar din Brussels, Belgia și publicat în: FotoRoom, Scena 9, DoR, Sub 25 și The New Yorker.

Despre In/Out Transylvania Photo Festival

Aflat la cea de a doua ediție, In/Out Transylvania Photo Festival este singurul festival din România dedicat fotografiei documentare. Tema ediției din acest an este “Povești de acasă” – peste 50 de fotografi din România și din străinătate ne vor arăta, prin intermediul proiectelor fotografice de lungă durată, ce înseamnă acest “acasă” pentru fiecare dintre ei și vor anima locații cheie ale orașului prin intermediul creativității și a exprimării artistice unice.