Deadline aplicații: 10 iunie 2015

Desfășurare sesiuni de expertiză: 15 și 16 iunie 2015, București

 

Operatorii culturali români care lucrează în industria muzicală și în cea a artelor vizuale sunt invitați să aplice la ateliere de management cultural dedicate sectoarelor în care lucrează.

 

În cadrul proiectului „Best practices and know-how transfer Norway – Romania in the field of visual arts and music’’, Asociația Operatorilor Culturali din România invită experți în antreprenoriat cultural pentru a livra seminarii de expertiză, prin intermediul partenerilor săi din Norvegia, VISP – rețea pentru actorii din domeniul artelor vizuale din vestul Norvegiei și BRAK – formator și sprijin pentru scena muzicală norvegiană.

Pentru sesiunea dedicată  artelor vizuale, experții norvegieni vor oferi consultanță financiară și legată de promovare și vizibilitate; vor detalia modalități profesioniste de interacțiune și networking; vor oferi strategii de scriere de proiecte, identificare resurse financiare și administrare proiecte.

afis-arte-vizuale_aocr

În cadrul sesiunii pentru industria muzicală, agenda de discuții va conține subiecte legate de aspecte administrative ale realizării, promovării și vinderii muzicii; despre cum să pornești și să conduci o afacere pentru o trupă. De asemenea, se va oferi consultanță în realizarea de aplicații de finanțare sau organizarea de turnee și festivaluri.

afis-muzica_aocr

Toți cei interesați să participe trebuie să trimită o biografie profesională și o scrisoare de intenție pe adresa <contact at operatoriculturali.ro>, până pe data de 10 iunie 2015.

La finalul sesiunii, participanții trebuie să prezinte un plan de lucru dedicat pe un proiect propriu, care să includă elemente din expertiza norvegiană primită.

Detalii și înscrieri: www.operatoriculturali.ro // contact at operatoriculturali.ro, Gabriela Baciu, +4 0721.664.293.

Proiect finanțat cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene (Punctul Național de Contact), Fondul pentru Relații Bilaterale la Nivel Național – Măsura II (EEA Grants / Norway Grants).

Mai multe informații legat de aceste finanțări găsiți la următoarea adresă de internet: www.eeagrants.ro/ro

www.eeagrants.org/www.norwaygrants.org

Parteneri proiect

Asociaţia Operatorilor Culturali din România este o asociaţie non lucrativă ce are drept scop facilitarea dialogului între ONG-urile culturale şi decidenţi politici şi finanţatori, pentru o reflectare cât mai aproape de realitate a nevoilor şi posibilităților culturale actuale în priorităţile finanţatorilor români şi internaţionali.

www.operatoriculturali.ro

VISP

Fondată în 2009, VISP este o organizație resursă și o rețea pentru actorii din domeniul artelor vizuale din vestul Norvegiei. VISP reprezintă comunități creative, incluzând artiști, galerii, instituții, producători, curatori, critici sau furnizori de materiale și servicii dedicate.

www.visp.no

BRAK

De la înființarea sa în 1997, Brak a funcționat ca formator și sprijin pentru scena muzicală din Norvegia. Brak promovează valoarea și pleacă de la premisa că toate genurile de muzică sunt la fel de importante. Scopul este de a ajuta artiștii cu informații și expertiză în ceea ce privește partea administrativă, comunicarea și vânzarea muzicii.

www.brak.no

Partener local

Formare Culturală este un program independent care aduce profesioniști și practicieni din mediul cultural și creativ împreună cu cei care lucrează sau aspiră să lucreze în acest mediu. Programul are un format special de formare, care își propune să inspire și să stimuleze crearea de proiecte inteligente și creative, creând spațiu pentru soluții și abordări practice.

www.formareculturala.ro