Watch Day 2017

Din 2016 Bucureştiul este inclus de către prestigioasa organizație independentă World Monuments Fund pe lista locurilor protejate, aflate în pericol de distrugere. Capitala României deţine un patrimoniu cultural cu valoare arhitecturală recunoscută internaţional.
 
Bucureştiul dispune de un patrimoniu construit cu semnificații culturale, istorice şi sociale ridicate, periclitate de abandonul şi demolarea clădirilor istorice, dezvoltarea necontrolată şi reabilitările inadecvate. Riscul iminent în faţa unui cutremur de proporţii pune în pericol majoritatea clădirilor de patrimoniu ale oraşului.

se concentrează pe un apel la acțiune pentru Capitală, care se confruntă cu amenințări și provocări iminente din perspectiva vulnerabilității patrimoniului și din cauza riscului seismic. Evenimentul va avea două componente: Watch DaBucureștiul Vulnerabil Dezbatere. Lansare de carte şi Watch Night Bucureştiul Vulnerabil, întâlnire informală Lansarea cărţii, filme şi experienţe.

1. Watch Day Bucureștiul Vulnerabil – Dezbatere. Lansare de carte.

Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltare Locală și MKBT: Make Better, împreună cu Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială București, au realizat cartea București. Orașul vulnerabil, care tratează din perspective diferite problema riscului seismic în București.

Inițiatorii, alături de Fundația Pro Patrimonio, vă invită la o dezbatere prilejuită de lansarea cărții în cadrul evenimentului Watch Day, la data de 3 martie, începând cu ora 10.30, care se va desfășura la ARCUB, strada Lipscani nr. 84- 90, sala Cafenea.

Program eveniment:

10.30-11.00 Welcome coffee

11.00-13.00 Dezbatere. Lansarea cărţii Bucureşti. Orașul vulnerabil. Moderator: Marina Neagu
Tema 1. Programe educaționale. Prezintă Ioana Nenciu
Tema 2. Comunicarea programelor de consolidare existente și încurajarea abordării participative. Prezintă Bogdan Suditu
Tema 3. Implicarea specialiștilor: arhitecți, ingineri, urbaniști. Prezintă Raluca Munteanu
Concluzii
13.00 -13.30 Brunch

2. Watch Night Bucurestiul Vulnerabil, întâlnire informală – Lansarea cărţii, filme şi experienţe
 
Evenimentul se va desfăşura la data de 3 martie, începând cu ora 19.00 la Café Therapy, str. Sfinţii Voievozi nr. 60.

Program eveniment:
19.00-19.30 Primirea participanților. Scurtmetraje privind experiența comunităților din Nepal în urma cutremurului din 25 aprilie 2015.
19.30-20.15 Lansarea cărţii București. Orașul vulnerabil

Echipa Alert. Proiect de conștientizare a riscului seismic în București. Ioana Nenciu, Marina Neagu, Bogdan Suditu.
Echipa editorială: Raluca Munteanu (OAR – București, editor), Cătălin Alexa (fotograf, Proiectul Imagist – Am bulina mea), Alexandra Stoica (contributor al albumului, Calup).

20.15-22.00 Networking și discuții libere.
Proiecția scurtmetrajelor va continua și după lansarea de carte.

Lista scurtmetrajelor ce vor fi proiectate:
107.2 Mhz, Rise and Fall, Without you, Beyond the Trail, Back Again to Rise, Primiți cu cutremurul?

FB event

RSVP: [email protected]
Raluca Marţiş 0722.673.475
Adrian Hariga 0730.709.433

Eveniment sprijinit de organizația World Monuments Fund, Fundația Pro Patrimonio și Asociația Pro.Do.Mo, având ca partener finanțator al cărții Ordinul Arhitecților din România, prin Timbrul Arhitecturii.