Joi, 1 septembrie 2016, 18:00
Prezentul în travesti: note despre Berlin Biennale 9
Prezentare de DIS – Solomon Chase și David Toro
MNAC – Palatul Parlamentului

În această eră de speculaţie totală, nu se poate nici măcar întrevedea un prezent din perspectiva căruia să se imagineze un viitor. Artiştii şi colaboratorii implicaţi în a 9-a ediţie a Berlin Biennale nu sunt demobilizaţi ci stimulaţi de această incertitudine. Într-un asemenea climat oricine poate să construiască un prezent alternativ, să reconfigureze naraţiuni eşuate şi să descifreze sensuri în fluxul continuu. În locul demascării prezentului, Berlin Biennale 9 vizează multiplele lui faţete şi avataruri, paradoxurile ameţitoare ale viitorului-de-pe-acum.

DIS – fondat în 2010 în New York

DIS e un proiect colaborativ între artişti, designeri, stilişti şi scriitori, condus de Lauren Boyle, Solomon Chase, Marco Roso şi David Toro. Iniţial o revistă online interactivă, DIS oferă o explorare orizontală a modei, artei, culturii şi naturii colaborative a internetului. În afara revistei, DIS a creat platformele DISimages – un proiect pentru producerea unei noi stock imagery şi DISown – un concept store în dezvoltare care cuprinde lucrările a peste 30 de artişti sub forma unui laborator pentru testarea statutului actual al obiectului de artă şi a noţiunilor de gust şi consumerism.

Colectivul DIS a participat la New Museum Triennial Surround Audience curatoriată de Lauren Cornell şi Ryan Trecartin (2015), la expoziţia de grup Co-Workers de la Musée Moderne de la Ville de Paris (2015) şi la expoziţia de fotografie recentă de la Museum of Modern Art, New York (2015). DIS a curatoriat ediţia a 9-a a Bienalei de Artă Contemporană de la Berlin (2016), care se va închide pe 18 septembrie.

Prezentare urmată de un pahar de vin oferit de Cramele Oprişor.

RSVP @ https://www.facebook.com/events/767148813427181/

Inrarea este liberă. Se asigură accesul cu automobilul propriu / taxiul și locuri de parcare gratuită.

MNAC – Muzeul Național de Artă Contemporană /
The National Museum of Contemporary Art (MNAC Bucharest)
PALATUL PARLAMENTULUI / THE PALACE OF PARLIAMENT
Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa / wing E4, 050563 Bucureşti  5
Accesul prin / Acces from Calea 13 Septembrie, B3

Prezentul în travesti note despre Berlin Biennale 9