În cadrul proiectului cultural “Explorări artistice ale spațiului public“, produs de Save or Cancel și co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022, spațiul public din București primește o nouă intervenție multidisciplinară, creată de doi artiști care activează în domenii diferite – artă vizuală și muzică electronică. În data de 30 Septembrie, organizatorii vor anunțata numele celor doi artiști invitați și adresa la care exploratorii urbani și pasionații de artă murală pot experimenta intervenția, accesibilă în spațiul public, gratuit.

Intervenția artistică multidisciplinară este rezultatul colaborării dintre echipa proiectului “Explorări artistice ale spațiului public” și Galeria Neagră, și vizează regenerarea urbană prin artă a unei zone degradate, cu un potențial cultural interesant.

Proiectul cultural “Explorări artistice ale spațiului public“, te invită să experimentezi gratuit tururi ghidate, care sunt concepute în jurul unor opere de artă remarcabile, localizate în spațiile publice din București, ateliere creative cu artiști remarcabili și o expoziție multidisciplinară.

Tururile ghidate Explorări artistice ale spațiului public au loc în București. Află programul tururilor și rezervă locul tău aici: https://www.feeder.ro/2022/09/06/tururi-street-art-easp. În plus, proiectul invită persoanele pasionate de artă urbană să participe la cinci ateliere cu artiști activi și apreciați precum Serebe, SANDi, John Dot S, Octav Avramescu. Vezi programul atelierelor și completează formularul de înscriere aici: https://www.feeder.ro/2022/09/05/ateliere-easp

Proiectul „Explorări artistice ale spațiului public” a demarat prin lansarea apelul deschis pentru fotografie de artă urbană, la care te poți înscrie accesând acest link: https://www.feeder.ro/2022/08/31/apel-deschis-fotografii-arta-urbana-easp (data limită 1 Octombrie 2022, ora 23:59)

Explorări artistice ale spațiului publiceste un proiect cultural creat de Save or Cancel care produce o serie de 5 ateliere de artă urbană, 5 tururi ghidate, 1 apel deschis, 1 intervenție artistică coprodusă de 2 artiști din domenii diferite (artă vizuală și muzică) și 1 expoziție, toate cu acces gratuit, care au ca scop promovarea cunoașterii și a explorării prin artă a spațiilor publice din cartierele din București.

Activitățile care alcătuiesc proiectul „Explorări artistice ale spațiului public” conduc, etapizat, la o înțelegere orizontală a capacității artei de a umaniza spațiul public. Produsele culturale ale proiectului investighează rolul artei în viața cotidiană și capacitatea acesteia de a crea sentimente de apartenență culturală și de a stimula imaginația privitorilor, contribuind la regenerarea urbană. Citește mai mult despre proiect aici: www.feeder.ro/easp

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente, Igloo, Zeppelin, The Institute, IQads, Revista Atelierul, Teen Press, Revista Golan, La pas prin Brașov, Modernism.ro, Litera9, Agenția de Carte, Propagarta

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale.