Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane vă invită la VERSUS, prima expoziţie de grup a membrilor asociaţiei: Andrei Păcuraru, Dana Dociu, Georges Medawar, Irina Bejenaru, Maria Butnaru, Mirela Trăistaru și Sorin Bejenaru. Evenimentul reprezintă un demers artistic în forţă, inspirat de celebrul basm românesc  „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 25 februarie 2016, în spațiul cultural Gallery din str. Leonida nr. 9-11, București, la ora 19.00.

Basm filosofic, “Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” ne transpune într-o lume fantastică, care ne vorbește despre încercarea depășirii condiției umane. Dacă acceptăm și conștientizăm faptul că suntem marcați de propria noastră mortalitate, vedem că orice fel de încercare de surpasare a omenescului este inutilă pe căi forțate. E o meditație asupra îndemnului la păstrarea bunei cuviințe în acceptarea destinului.

 „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moartene aduce față în față cu aspiraţia omului la integrarea într-un destin total în care realitățile lumești, evidente, să fie suspendate și chiar anulate.

 VERSUS este un demers vizual despre parcurgerea unui drum de la naștere și până la moarte. Finalitatea rămâne deschisă, întrucât nu poate exista sfârșit atâta timp cât destinul cerut la început se împlinește circular în tărâmul celor trei zâne, zeițele sorții, iar Făt Frumos ajunge în același loc de unde a plecat, închizând un cerc și deschizând altul.

 Vă așteptăm să descoperiți alături de noi  o relație de opoziție, dar nu de contrarietate, între viziunile celor șapte artiști care expun și își transpun propria interpretare în lucrări de fotografie, pictură, grafică și animație!

 10349137_1519245458380544_2956654148063908387_n