Oglinda-prezentare

O oglinda este un obiect a carui suprafata este destul de lucioasa incat sa poata sa formeze o imagine.  Cele mai intalnite tipuri de oglinzi sunt cele plane, care prezinta o suprafata plata. Oglinzile curbate sunt de asemenea folosite la vizualizarea marita sau scazuta a imaginilor. De obicei oglinzile sunt folosite pentru intretinerea personala, decorare si arhitectura. Sunt folosite in aparaturi cum ar fi aparate foto, telescoape si lasere. Sunt concepute pentru lumina vizibila, insa in instrumentele optice detecteaza alte lungimi de unda ale radiatiilor electromagnetice.

 Mai exista si o oglinda metaforica, asemenea unei ferestre ce functioneaza ca un portal de introspectie, reflexie personala, meditatie sau oglindire a lumii interioare, o lume marcata de semne, simboluri si sentimente ce ne guverneaza viata dintr-o sfera a inconstientului. Oglinda poate fi vazuta ca un proces de aducere la lumina a acestei lumi.

REALITATE – PROIECTIE                                   ORIGINAL- COPIE                                         REAL-IMAGINAR

Proiectul expozitional propune o explorare a acestei realitati paralele prin intermediul imaginilor captate din oglinzi de toate felurile. Dorim sa aducem in ochii laici atat imagini ale spiritelor trecutului prinse in oglinzi cat si imagini din viitor specifice catoptromantiei (metodă antica de divinație prin care viitorul se arată într-o oglindă). Mixed media, picturi, colaje, colaje digitale, proiectii, contra-afis, totalizand un numar de circa 100 de lucrari de dimensiuni varíate. Expozitia va avea o coloana sonora oferita de Exotica Radio (Portugalia/Timisoara)

Sevan Szekely (n. 1988) traieste si lucreaza la Cluj. A terminat Pictura la Bucuresti si este in prezent masterand la UAD la Cluj. Isi gaseste inspiratia pe melagurile (mioritice si intercontinentale) pe care umbla si din fragmentele de conversatie auzite fugitiv, pe care le transpune pe panza sau le tatueaza pe o clientela foarte elitista.

Cosmin Sandu (n. 1989) traieste si lucreaza la Cluj, a terminat Pictura la Timisoara si este si el masterand la UAD  Cluj. A lucrat  10 ani in publicítate de care s-a saturat si in prezent se dedica proiectelor de pictura si mixed media prin care isi formuleaza atitudinea civica. Este de asemenea redactor sef la Revista Pula.


hekiw
akward is the common denominator alias for several media and arts projects ran by Miguel Angelo Ferreira, a Portuguese designer, now resident in Romania. For this edition the contribute comes in the shape of sound, showcased and propelled by Exotica Radio’s repertoire, with an eccentric set custom tailored for the occasion.

Expozitia este vitala in acest moment deoarece aduce un suflu proaspat in evolutia artistica transilvana, implicit in Clujul pseudocosmopolit. Consideram ca din cauza trendurilor socio-economice actuale unele valori artistice risca sa se piarda, prezenta undergroundului este vitala in momente grele pentru artistii la inceput de drum. Casa Tranzit este un pilon stabil in scena artística contemporana clujeana, oferind cadrul ideal pentru acest proiect.