Atelier 35Atelier 35 este este evacuat din locația actuală pentru a face loc echipei Pavilion.

Vă rugăm să ne oferiți sprijinul semnînd petița și distribuind-o către propriile rețele petiția:

http://www.petitieonline.com/atelier_35_evacuat_atelier_35_evacuated

Solicităm Uniunii Artiștilor Plastici din România să nu cedeze organizației Pavilion spațiul în care își desfășoară în prezent activitatea colectivul Atelier 35.

Actualul Atelier 35 se situează în continuarea unui concept apărut în 1969, dedicat experimentului și artiștilor aflați la început de carieră, numărul 35 sugerând limita convențională a tinereții. În ultimii ani Atelier 35 a constituit un bastion de rezistență pentru arta contemporană românească auto-gestionată. Mai multe despre Atelier 35 puteți afla accesând www.atelier35.eu.

În noiembrie 2014, conducerea U.A.P.R. a decis mutarea Atelier 35 în subsolul galeriei Orizont din București, invocând argumentul continuității istorice. Considerăm că acest argument nu este valabil și constituie un pretext pentru retrogradarea practicilor artistice contemporane.

Colectivul Atelier 35 nu a fost consultat sau informat în timp util asupra deciziei. Acest mod de a opera ignoră specificul activității unui spațiu de proiecte, în care programarea și discuțiile cu artiștii pot începe cu până la un an înainte.

Programarea din perioada următoare a Atelier 35 include proiecte site-specific care adresează procesul de gentrificare din Centrul Vechi, de acum compromise.

Considerăm că înlocuirea arbitrară a Atelier 35 cu Pavilion reprezintă un mod de a retrograda în mod simbolic arta care își asumă riscuri și pune întrebări, în favoarea culturii de vitrină.